.

Els set quilos de droga i els més de 13.500 euros decomissats

La policia espanyola ha desarticulat un grup familiar que es dedicava a distribuir heroïna a Catalunya i també a l’Aragó. En l’operació s’han detingut cinc persones, quatre homes i una dona, i s’han dut a terme dos registres a l’Arboc i a Bellvei, on s’han confiscat set quilos de droga, més de 13.500 euros en efectiu i dos vehicles. Els fets es remunten al juliol passat quan es va dur a terme una operació contra el tràfic de drogues a Saragossa. En aquest operatiu es van detenir onze persones i confiscar més de tres quilos de cocaïna, 1.700 grams de marihuana, balances de precisió, un vehicle, diversos objectes per a la manipulació, distribució i venda de droga i 3.030 euros en efectiu.

Després de les detencions, els agents van continuar investigant i van descobrir l’existència d’una nova branca de proveïdors de droga establerta a la demarcació de Tarragona, en concret en les localitats de l’Arboc i Bellvei.

La setmana passada els agents van esbrinar que els proveïdors de la droga estaven preparant una transacció d’heroïna procedent dels Països Baixos. Dissabte passat es va confirmar aquesta informació quan es va detectar l’arribada des d’Holanda del proveïdor de la droga. El vehicle d’alta gamma en el qual viatjava va arribar a la localitat de l’Arboc on pretenia lliurar la mercaderia. Quan es disposava a fer-ho, els agents el van detenir i li van ser intervinguts 13 paquets d’heroïna de més de mig quilo cadascun.

També es van detenir les quatre persones que i anaven a rebre la droga. Un dels detinguts va intentar escapar-se dels agents en primer lloc fugint a amb el vehicle que conduïa i posteriorment a peu. Finalment el van poder aturar i els policies el va detenir després d’oposar una forta resistència.

Tant el moment de la detenció com les vigilàncies prèvies van resultar especialment dificultoses a causa que els receptors de la droga, membres del mateix grup familiar, comptaven amb la col·laboració de múltiples individus que realitzaven feines de contra vigilància en els moments que realitzaven el tràfic de cocaïna. De fet, havien convertit la seva localitat de residència en un lloc pràcticament inexpugnable, on la presència policial era ràpidament detectada.

/* JS para menú plegable móvil Divi */