.

.

TOTS 21


Una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 9 de desembre, tres persones de nacionalitat georgiana amb edats compreses entre els 21 i els 45 anys, per haver comès nou robatoris amb força en pisos de Tarragona i Reus. Els detinguts formaven part d’un grup criminal que, des de principis del mes d’agost, robaven en habitatges de les capitals del Tarragonès i del Baix Camp. Entre el 4 d’agost i el 2 de desembre, els investigadors tenen acreditat que el grup havia forçat nou pisos de Tarragona i Reus i que, en total, s’haurien emportat diners, joies, rellotges i ordinadors portàtils per valor de 21.320 euros, així com 5.000 rupies en efectiu.

El ‘modus operandi’ que feien servir era gairebé sempre el mateix. Tres persones es dirigien en cotxe als immobles que volien assaltar i, un cop al lloc, un es quedava dins i els altres dos baixaven per cometre el robatori.. A continuació forçaven la porta del pis amb un bec de lloro i, un cop aconseguien entrar-hi, remenaven les estances amb l’objectiu de trobar tots aquells objectes fàcils de vendre a eventuals receptadors.

Un cop els Mossos van tenir els autors plenament identificats, el dia 9 de desembre van fer tres escorcolls en pisos de Tarragona sota manament judicial on, a banda de detenir els tres delinqüents, van recuperar una gran quantitat d’eines amb les quals duien a terme els robatoris. També van trobar diverses joies i rellotges provinents dels robatoris, part de les quals ja han estat retornades als seus legítims propietaris.

Després de declarar davant del jutge, els detinguts van passar a disposició judicial i va decretar presó per a dos d’ells i llibertat amb càrrecs per a l’altre. Tot i donar el grup per desmantellat, els investigadors no descarten que es puguin detenir més persones en els pròxims dies.