.

.

TOTS 21


Una parella a concurs, seguida atentament per un jutge

Un total de 174 parelles vingudes d’arreu de l’estat espanyol participen durant tota la jornada de diumenge al II Trofeu Vila de Constantí de balls esportius. Ha estat tota una festa i un homenatge al ball seguida per centenars d’espectadors que durant el dia s’han apropat, i encara ho estan fent, al pavelló esportiu per seguir les evolucions de les parelles competidores.

Han estat 54 les categories que han concursat a Constantí i el protagonisme de la vila ha estat possible gràcies a la participació activa d’una acadèmia de ball local, l’Escola de Balls de saló d’Angel i Fina.

Una altra actuació d'adults celebrada a la tarda

A la tarda s’han pogut veure les millors parellles concursants, com han estat els valencians José María Puig i Amparo Andreu, sotscampions estatals els darrers dos anys i campions fa tres anys. Són matrimoni i superen els 50 anys, però només en fa vuit que s’hi dediquen, i van començar empesos pels seus fills.

El matrimoni format per José María Puig i Amparo Andreu, actuals sotscampions d'Espanya

El concurs era per a totes les edats. Hi podien prendre part parelles a partir dels cinc anys i fins als 65. Joves com la parella lleidatana d’Òscar Garrido i Elena Masana combatien els nervis abans de la final de la categoria A, que es disputava també per la tarda. O el barceloní Vicenç Torremadé i la castellonenca Carla Bustamante, que competia en la mateixa categoria i al mateix moment que la parella lleidatana.

Els joves Vicenç Torremadé i Carla Bustamante

Els guanyadors no s’enduran encara el títol de campions d’Espanya, sinó que incrementaran el seu rànking en una competició a modus de lliga que se celebra durant tot l’any en diferents escenaris.

Els lleidatans Òscar Garrido i Elena Masana

Un altre moment del concurs de Constantí