.

Imatge del màpping de vídeo projectat davant la façana de l’Ajuntament. Foto: Tots21

Un altre moment de la projecció del màpping. Foto: Tots21

El Morell ha protagonizat aquest dijous una desbordant encesa de llums de Nadal davant de l’edifici consistorial -l’antic Castell-, que ha sorprès la nodrida concurrència de vilatans per un doble motiu: per la vistositat d’un espectacular màpping, una projecció d’imatges en vídeo animat cobrint tota la façana de l’Ajuntament, i la posterior encesa de llums, amb la plaça de l’Era del Castell com a gran atractiu.

 

Fins a 250 motius de llum llueixen a la vila. A la plaça de l’Era del Castell s’ha construït un circuit de llums on les famílies poden gaudir de diversos elements monumentals, especialment un os de peluix gegantí en 3D i il.luminat on la mainada s’hi pot fer fotos en una bancada situada al lloc. Al bell mig de la plaça destaca un arbre de Nadal metàl.lic de deu metres d’alçada amb esferes de llum de groc pàlid -blanc càlid, en lleguatge tècnic- i tires allargassades de blanc fred, segons comentava a Tots21 l’empresa encarregada del servei. Al costat de l’Ajuntament llueix una bústia de correus il.luminada, també gegantina -que pot recollir cartes als Reis d’Orient de veritat- i un gnomo al seu costat.

L’arbre de Nadal que presideix la plaça de l’Era del Castell del Morell. Foto: Tots21

L’osset de peluix. Foto: Tots21

A la resta el municipi s’hi troben unes altres dues figures d’ossets de peluix en 3D, a més de diversos motius il.luminats, visibles, per exemple, a la Rambla. El Morell passava així de la foscor a la llum amb un compte enrere que fou el darrer passi del màpping.

L’alcalde, Eloi Calbet, donant el tret de sortida al Nadal. Foto: Tots21

L’alcalde, Eloi Calbet, donava pas als actes amb un parlament on, envoltat de regidors i regidores, recordava que era “un honor” trobar-se “envoltat de llum i de màgia”. Calbet destacava que la celebració del Nadal “és plena de significat i tradició”, es tracta “d’uns moments únics, inoblidables, que van des de les festes de Nadal a les de Reis”, ja que “encendre els llums és escendre l’esperança als nostres cors i a les nostres llars”.

No oblidava tampoc “el moment en què vivim, amb guerres, conflictes territorials i desastres climàtics, i els que vindran”, com tampoc que “som en una època de pujada de preus desenfrenada, que pateixen moltes famílies. Molts desastres es troben a casa nostra. I les festes són també per reflexionar que les desigualtats no s’han de donar”. Subratllava en el seu parlament que “formem una gran família, i no tot és consumisme i regals: l’esperit del Nadal és restar amb els pares, els avis i les famílies. El millor regal és la il.lusió, la generositat i l’empatia: cal ajudar i escoltar més”, concloïa.

Actuació del Cor Mallerenga i la Coral Guspira

Acabat el parlament era el moment de l’actuació del Cor Mallerenga i la Coral Guspira, ambdós del municipi, que interpretarien tres peces nadalenques, la darrera d’elles, de manera conjunta.

Arrenca el Nadal i aquest divendres en ve una de grossa, amb la Fira, que se celebrarà tot el cap de setmana. Després serà el temps del Tió, l’Home dels Nassos, el Parc de Nadal, l’arribada dels patges reials, Els Pastorets i els Reis d’Orient.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */