.

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes, d’entre 40 i 48 anys, dos d’ells de nacionalitat espanyola, un albanès i un eslovac, tots ells veïns de Saloun acusats de formar part d’una xarxa de prostitució dedicada a explotar dones provinents de l’Europa de l’Est. Dos d’ells han ingressat a presó i un ha quedat en llibertat amb càrrecs. La investigació policial va començar arran d’una denúncia de desaparició d’una dona albanesa que es prostituïa a les carreteres del Camp de Tarragona. Els detinguts captaven noies de l’Europa de l’Est amb pocs recursos i els prometien un futur laboral qualificat. Les dones eren obligades a prostituir-se en carreteres secundàries i en pisos il·legals.

La investigació va començar el maig del 2013 arran d’una denúncia de desaparició d’una dona albanesa que es prostituïa a les carreteres del Camp de Tarragona. Gràcies a aquesta informació, els Mossos d’Esquadra van aconseguir desarticular la xarxa de prostitució.

Segons les víctimes, els proxenetes les agredien físicament i sexualment i les extorquien amb l’amenaça de matar-les, tant a elles com els seus familiars si no acataven les seves ordres. Totes elles es desplaçaven en taxi a diferents punts quilomètrics del territori i, una vegada finalitzaven el servei amb els clients, els hi havia d’entregar els diners.

Davant dels indicis recollits, la policia va registrar dos habitatges a Salou el 19 de gener, on va intervenir diversa documentació falsificada, bitllets d’avió, diners en metàl·lic i moneda estrangera.

Tres dels quatre detinguts van passar a disposició judicial el 20 de gener al jutjat d’Instrucció número 5 de Tarragona. Dos d’ells van ingressar a presó, un ha quedat en llibertat amb càrrecs i el quart imputat haurà de declarar en seu judicial quan sigui requerit pel jutge. L’operació policial continua oberta i no es descarten noves detencions en relació amb aquest cas.

/* JS para menú plegable móvil Divi */