.

Imatge d'habitatges a la Costa Daurada. Foto d'arxiu.

Imatge d’habitatges a la Costa Daurada. Foto d’arxiu.

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil , en una operació conjunta, han desarticulat una organització especialitzada a estafar mitjançant falsos anuncis de lloguer d’habitatges en zones de turisme. La xarxa publicava ofertes falses d’arrendament d’apartaments i pisos de vacances en diferents portals d’Internet. Han estat detingudes 24 persones , entre les quals es troba el capitost de la banda, que exercien la tasca d’intermediaris i als quals se’ls imputa un total de 237 estafes.

L’operació va començar l’any 2014 quan els investigadors van tenir coneixement d’una possible trama d’estafes en el lloguer d’habitatges d’interès turístic, tant en zones del Pirineu aragonès com a la costa.

L’operació s’ha saldat amb la detenció de 24 persones de les quals 14 han estat homes – veïns de les províncies de Tarragona , Barcelona i Madrid- i 10 dones – veïnes de les províncies de Barcelona , Madrid i Múrcia- que juntament amb el capitost del grup , se’ls imputen els delictes d’estafa i pertinença a grup criminal. A més, s’han aclarit un total de 237 estafes realitzades per tot el territori nacional.