.

Imatge de com ha quedat l'entorn després dels treballs de rehabilitació

La Secció Local d’ERC Tarragona troba “desafortunada” la finalització de la pretesa rehabilitació de la pedrera del Mèdol, sobretot perquè “s’ha deixat sense vegetació la zona de l’Agulla del Mèdol i, a sobre, no s’han posat barreres acústiques a l’autopista, un mesura que calia però que no s’ha fet”.

ERC Tarragona demana “responsabilitats” per una intervenció “molt desigual en el resultat”: la part del fons de la pedrera s’ha restaurat “amb bon criteri”, però la zona de l’Agulla del Mèdol i l’entrada al recinte “deixen molt que desitjar”.

El Mèdol, abans dels treballs

Independentment que l’encàrrec de les obres correspon a la concessionària de l’autopista, Abertis, “els responsables del Patrimoni de la ciutat no poden quedar impassibles davant una intervenció tan agressiva en la col·locació dels miradors i amb la degradació de l’espai natural a la zona de l’Agulla del Mèdol”, ha afirmat EC.

Els republicans esperen que la Regidoria de Patrimoni i de Medi Ambient de l’Ajuntament “mogui peça” i expliqui quines mesures prendrà al respecte. “El mal ja està fet, però convé iniciar com més aviat millor accions per recuperar la vegetació a l’entorn de l’Agulla i també instar la concessionària Abertis a posar barreres acústiques a l’autopista”.

Finalment, ERC Tarragona troba que el que ha passat a la pedrera del Mèdol “és un símptoma” de “la manca d’interès” amb què des de l’Ajuntament “estan gestionant el projecte de l’Anella Verda. El que ha passat n’és una mostra”.