.

Imatge de la incineradora de Constantí

Imatge de la incineradora de Constantí

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya), que s’havia activat preventivament a causa de l’incendi que aquest migdia s’ha produït en la zona de tancs de residus de líquids inflamables a la indústria Gestió de Residus Especials de Catalunya, S.A (GRECAT) ubicada a Constantí (Av. Europa, s/n).

La mateixa empresa ha donat l’avís de l’incendi al Telèfon d’Emergències 112 de Catalunya. El CAT 112 ha rebut un total de 12 trucades per aquest incident.

Els Bombers de la Generalitat hores d’ara ja s’han retirat del lloc un cop normalitzada la situació i recollit el producte vessat que ha cremat (barreja de dissolvent orgànic i clor al 5%). Els Bombers de la Generalitat, juntament amb els Bombers del Parc Químic, han extingit l’incendi en 15 minuts. Com a conseqüència de l’incident també s’ha produït el vessament d’una part (2 a 3 metres cúbics) del producte que ha quedat retingut en un cubell de retenció.

El SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), informa que hi ha hagut dues persones ferides, un d’ells greu, un home de 45 anys amb cremades de segon grau a cara i mans, i que ha estat traslladat amb helicòpter medicalitzat l’Hospital Vall d’Hebron, i l’altre, un home de 32 anys, que ha resultat menys greu per inhalació de fum i que ha estat traslladat a l’hospital Sant Joan de Reus.

Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 11 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 4 ambulàncies i 1 helicòpter medicalitzat del SEM i 5 patrulles del Cos dels Mossos d’Esquadra, pel control d’accessos. Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha fet seguiment constant de la situació i ha mantingut la informació i el contacte amb els municipis de l’entorn.

Tècnics del Departament de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat també han realitzat mesures en l’aire a l’entorn de l’empresa que també han resultat inferiors als llindars de risc.

/* JS para menú plegable móvil Divi */