.

Un gos en una gossera. Foto ACN

Un gos en una gossera. Foto ACN

L’associació animalista ‘Libera!’ Tarragona ha denunciat el maltractament i sacrifici d’animals al centre Servei i Mascota Domingo López situat a Vilallonga del Camp.

L’entitat ha acusat el centre de desatenció veterinària, de no comptar amb cap tipus de servei veterinari i d’incinerar gossos per estalviar-se el seu manteniment. Per tot plegat han presentat una denúncia als Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i a la fiscalia de Tarragona. La pista clau que ha seguit l’associació animalista, i que ha desencadenat en una recerca oficial pendent de resolució, és la desaparició d’uns 600 gossos entre els anys 2011 i 2013, que no apareixen al registre de la protectora.

Segons ‘Libera!’, fonts del DARP han admès que “a través dels Serveis Territorials de Tarragona i del cos d’Agents Rurals, s’ha realitzat una recerca detallada i s’ha emès un informe sobre possibles infraccions en aquest nucli zoològic, on s’han detectat diferents irregularitats que poden contravenir la normativa vigent de Llei de protecció animal”.

Des de l’associació animalista no es creuen que hi hagi hagut un augment d’adopcions en plena crisi, i menys que tots els animals que han agafat els hagin retornat als seus amos gràcies al xip identificador. “La principal hipòtesi”, han explicat, “és que hagin mort, que els hagin cremat vius”.

Servei i Mascota Domingo López té la concessió de recollida d’animals a les carreteres de la Diputació i als municipis de l’Alt Camp, Baix Camp i alguns de la Conca de Barberà.