.

L'empresa està acusada de maltracte animal. Foto: @neuralink

L’empresa està acusada de maltracte animal. Foto: @neuralink

Un comitè mèdic ha acusat l’empresa Neuralink, fundada per Elon Musk, de practicar el maltractament animal per haver “sacrificat” almenys dotze micos “joves i prèviament sans”, com a resultat directe de problemes amb l’implant cerebral desenvolupat per l’empresa.

El comitè de metges per a una medicina responsable (PCRM) va aconseguir documents públics que apunten que els micos que Neuralink va usar per a provar els seus últims avanços van ser sacrificats després de patir diverses complicacions, entre elles, diarrea amb sang, paràlisi parcial i edema cerebral, acusació que el seu fundador, Elon Musk, nega.

El dimecres l’ONG va enviar a la Comissió de Borsa i Valors (SEC) una carta en la qual detallava les acusacions.

En el document llarg, PCRM detalla com va ser la mort de diversos d’aquests micos, entre ells, el d’un bufó mascle que va ser sacrificat al març de 2020 després que el seu implant cranial s’afluixés, la qual cosa va produir una infecció.

Musk ha negat les acusacions. Foto: @neuralink

Musk ha negat les acusacions. Foto: @neuralink

Un altre cas va ser el del “animal número 15”, un altre mico que, segons les dades aconseguides pel PCRM per a la seva denúncia, va començar a pressionar el seu cap contra el sòl sense raó aparent” dies després de rebre l’implant, i la seva condició només va empitjorar a partir d’aquí, fins que el personal finalment va practicar una eutanàsia al macaco.

Per part seva, Musk va dir a principis d’aquest mes que “cap mico ha mort com a resultat d’un implant Neuralink”.

No obstant això, el mitjà especialitzat Wired, que va ser el primer a veure els documents que va aconseguir PCRM i a reportar la notícia, va poder parlar amb un ex treballador -que es va mantenir en l’anonimat- que va assenyalar que el que indicava Musk no era cert.

El dimarts, Neuralink va anunciar que està iniciant assajos en humans per a persones amb cuadriplejia.