.

Un moment de la protesta, que ha tallat el carrer

Els sindicats, les juntes de personals i els comitès d’empresa dels centres sanitaris públics de Tarragona han protagonitzat avui un salt de qualitat en la campanya de protesta contra la privatització de la sanitat pública en mans de la privada. Superant velles inèrcies de divisió sindical, avui s’ha fet efectiva una concentració que ha estat seguida amb preocupació per la ‘patronal’ sanitària, la Generalitat, que està ametent als moviments dels treballadors en la polèmica creació d’un òrgan de gestió sanitària a Tarragona on hi entraria la sanitat privada.

Han secundat la protesta la Junta de Personal de I’Hospital Universitari Joan XXIII, la Junta de Personal d’Atenció Primària al Camp de Tarragona, la Junta Clínica de I’Hospital Universitari Joan XXIII i el Comité d’Empresa de GiPSS, a més dels sindicats.

Hi ha hagut ‘marea blanca’ de la sanitat pública contra la creació del nou ens gestor que ha de gestionar la sanitat. Centenars de persones s’han concentrat a les portes de l’Hospital Joan XXIII i han tallat el carrer doctor Mallafré Guasch durant prop de mitja hora, lloc on s’ha llegit un manifest de suport a la sanitat pública i rebutjant la creació del nou ens, que es veu com l’eina per seguir retallant, reduint places del sector públic i afavorint el privat.

Els treballadors, que duien una pancarta amb el lema ‘No privatització; sí sanitat pública’, afirmen que el conseller de Salut, Boi Ruiz, està teixint “una teranyina entorn totes les empreses públiques amb la finalitat de lliurar la sanitat catalana al capital privat”. Els treballadors aposten per una sanitat pública “100 per cent, de qualitat, gratuïta i universal”. Volen que es prioritzi acabar amb les llistes d’espera, el tancament de llits i de quiròfans, la reducció i reestructuració de plantilles i les baixades pressupostàries als centres públics, com Joan XXIII i GiPSS.

Els concentrats han iniciat una recollida de signatures, que s’extendrà també a Santa Tecla, i recentment, una delegació d’ells ha demanat al delegat de la Generalitat, Joaquim Nin, una reunió perquè la Generalitat expliciti quins plans té envers la sanitat pública tarragonina.

J. Garcia