.

Dos voluntaris de la Creu Roja atenent un sensesostre que dorm a l’entrada d’una botiga del carrer Unió. Foto: Roger Segura

 

Demà 14 de maig es realitzarà a Tarragona el  recompte de les persones sense sostre, és a dir, les persones que pernocten al carrer o utilitzen alguns dels recursos que existeixen a la ciutat adreçats a aquest col·lectiu. El motiu del recompte procedeix de la necessitat de les entitats i de l’Administració de   saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sense sostre per tal de poder desenvolupar accions que donin resposta a aquestes situacions. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”.

L’acció es desenvoluparà amb 145 persones voluntàries que han rebut formació prèvia i que dividides en petits grups, recorreran el centre de la ciutat, els barris i també les zones disseminades, juntament amb tècnics i coordinadors.

El recompte s’iniciarà a les 24 hores des de set indrets diferents:

–          Part Alta (Centre Cívic Part Alta)

–          Part Baixa (Seu IMSST)

–          Torreforta (Centre Cívic Torreforta)

–          Bonavista/Campclar (Centre de Serveis Socials Campclar)

–          Sant Pere i Sant Pau (Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau)

–          Sant Salvador (Centre Cívic Sant Salvador)

–          Zona de Llevant (Centre Cívic de Llevant)

Des d’aquests punts de trobada recorreran els carrers per localitzar les persones sense sostre, de les quals ompliran una fitxa que recollirà la següent informació: sexe, lloc on pernocta (al ras/sota cobert/ caixer/vehicle) adreça exacta i si té animals.

En el recompte hi col·laboren administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania per proposar accions i projectes transversals que donin resposta al sensellarisme. Aquesta acció s’impulsa des de la Xarxa d’atenció a persones sense llar de la ciutat de Tarragona, fruit del primer recompte l’any 2017, en el qual es van comptabilitzar 49 persones dormint al carrer.

La iniciativa de realitzar la segona edició del recompte de persones sense sostre és de l’Ajuntament  Tarragona, des de la Xarxa d’Atenció Integral de persones sense llar impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió social de Tarragona i composta per agents de l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d’Execució Penal a l’Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

També hi col·laboren diferents serveis de l’Ajuntament com la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, els centres cívics i l’ Empresa Municipal de Transports, entre d’altres.