.

Cartell de Sant Magí 2014

Cartell de Sant Magí 2014

Amb un pressupost de 80 mil euros, similar a l’any passat, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest matí el programa d’actes de Sant Magí 2014 que arriba del 14 al 19 d’agost amb cinc dies carregats d’actes tradicionals i propostes de les diverses entitats participants donant lloc a un total de més de 200 actes festius en el que és “la festa de l’estiu més esperada de l’any” ha destacat la regidora de festes, Begoña Floria.

L’aigua seguirà sent la protagonista de les festes i l’element de molts dels actes. També del cartell festiu, obra de Mar Borrajo, que ha plasmat el mar i balcó Mediterrani per identificar la ciutat, amb la síndria pròpia de les festes i la imatge de Sant Magí. També elements pesquers relacionats amb la festa, segons ha explicat la mateixa dissenyadora.

Entre els actes previs destaca la 3a Cursa Nocturna del Seguici organitzada per la Mulassa dissabte 9 d’agost que cada cop compta amb més participants. Per part de les entitats també la festa Imaginada al Camp de Mart amb la implicació voluntària de més de 300 persones al voltant d’uns 70 actes al llarg de 4 dies del 14 al 17 d’agost.

El Festival de l’Associació de Músics de Tarragona arriba un any més a la Tabacalera en la seva 15a edició amb la participació, entre altres, de la Banda Municipal del Polo Norte, Harrison Ford Fiesta i 9 son, el 15 d’agost.

Presentació dels actes aquest matí

Presentació dels actes aquest matí

La bastida del pla de la seu fa canviar de lloc la Sindriada

Enguany la Pipel Entertainment amplia la Sindriada a tres dies i canvia la ubicació cap a la Plaça del Rei donada l’ocupació al Pla de la Seu de la bastida de Ca l’Ardiaca. Jordi Viñolas, un dels organitzadors de la Pipel, explica que oferiran el dia 15 al matí el vermut de la Sindriada amb vermut o sindrieta acompanyant amb croquetes i música dels 60, i a la tarda concurs de botifarra i Guerra de l’Aigua. Dissabte 16 a la tarda la Ruixadeta Infantil i La Sindriada que farà dos torns, un a les 17h de la tarda i l’altra, l’habitual a les 23.30h de la nit. Enguany la Watermelon Pool farà mullar a 15 de les 30 persones proposades i que hagin estat més votades prèviament.

Entre els actes tradicionals, la Revetlla Remullada la nit del dia 18 comptarà amb la Companyia d’Espectacles Pa Sucat i el dj Remulla’t i elements renovats. També l’Arribada de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya la vigília de la Diada. Altres actes que arriben per Sant Magí són la Trobada de Gegants i Nanos, Mostra del Ball de Gitanes, Cercavila de l’Aigua el dia 18 per la Part Alta i el dia 19 la Cercavila i Processó a més de la Diada Castellera.

*Consulta més detalls i descarrega el programa complet en (aquest enllaç)

-Adrià Recasens-