.

Un caçabombarder Eurfighter de l’Ala 14, que volarà per la província durant els exercicis. Foto: Defensa.es

El Mando de Defensa y Operaciones Aéreas (MDOA) desplegarà al desembre a Tarragona unitats de defensa antiaèria en el marc de l’operació Eagle Eye, unes maniobres dirigides a comprovar les capacitats i la coordinació dels exèrcits de Terra i de l’Aire de l’Armada, segons ha informat avui Defensa.

Es tracta del tercer cop enguany que l’operació s’activa en diferents zones, en la que prendran pert unitats de l’Exèrcit de l’Aire i de l’Armada, en aquest cas avions Eurofighter de l’Ala 14 -amb base a Albacete- i la fragata Almirante Juan de Borbón.

El despleament comptarà amb la visita de la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal. Per a preparar-lo, la Unitat de Defensa Antiaèrea està duent a terme aquesta setmana un reconeixement tàctic de la zona per buscar emplaçaments, segons ha informat avui l’Estat Major de la Defensa.

Els miltars mantindran reunions amb autoritats civils de la província de Tarragona per explicar-los el motiu del rconeixement i el posterior desplegament de les unitats antiaèries.

El reconeixement conclourà dijous i hi participa un equip de 13 membres de la Unidad de Vehículos Tácticos dirigit pel tinent colonel en cap del Grup d’Aritlleria Antiaèria.

Durant l’operació Eagle Eye es comprobarà la coordinació entre unitats dels tres exèrcits i es tractarà d’establir nous procediments d’atuació conjunts.

També es capacitarà el Comandament d’Operacions per a complir amb l’operació permanent de vigilància i defensa de l’espai aeri estatal.