.

Part dels 118 quilos de llucet clandestí decomissat a Cambrils

Inspectors de pesca i afers marítims del Departament d’Agricultura en col·laboració amb agents del Mossos d’Esquadra van decomissar la setmana passada una partida de 118 quilos de llucet de mida il·legal en un magatzem congelador a Cambrils.

El lluç es trobava enmig d’altres lots pesquers de diversos orígens i camuflat amb l’etiquetatge de producte importat. Les mesures realitzades sobre els exemplars van determinar que la seva mida mitjana era de 14 centímetres, quan el mínim permès és de 20 al Mediterrani. El peix clandestí, distribuït en 28 caixes, es va repartir entre entitats benèfiques del Camp de Tarragona gràcies a la gestió de la congregació dels Pares Rogacionistes del Loreto.

Les diligències realitzades pels agents actuants van permetre esclarir que l’origen real del llucet era de diversos ports pesquers del litoral tarragoní. I que a mesura que es rebia es procedia a la seva congelació i envasat. L’actuació va comportar també l’aixecament d’una acta denúncia a l’empresa. La multa podria comportar una quantia de fins a un màxim de 60.000 euros, ja que contravé aspectes cabdals de les normatives nacionals i comunitàries adreçades a la preservació del recurs.

/* JS para menú plegable móvil Divi */