.

 

Imatge de la roda de premsa de presentació de la fira.

 

Aquest divendres a les 19:30h comença la 17a Fira de l’oli nou DOP Siurana, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que durant els dies 1, 2 i 3 de desembre els productors més importants de la DOP Siurana presenten de forma col·lectiva el seu oli nou. En l’organització de la Fira també col·labora el Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre. Fa 17 anys que es va organitzar la primera edició de la Fira, i per als organitzadors és “una satisfacció que s’hagi consolidat gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament tarragoní i de la bona resposta de públic any rere any”.

A més de la presentació de l’oli nou per part dels productors, la Fira també presenta una vessant lúdica i festiva, i al llarg dels tres dies que dura el certamen, es realitzaran diverses activitats dirigides a tots els públics, inclòs el familiar. Una de les principals novetats de la present edició és que s’incideix més en la vessant solidària de la mà del Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona, amb el berenar solidari del divendres i l’esmorzar de dissabte on tots els donatius es destinaran a aquesta entitat; a més hi haurà un punt de recollida d’aliments coincidint amb el ‘Gran Recapte d’Aliments’.

D’altra banda, la 17ª Fira de l’oli nou presenta una gran diversitat d’activitats adaptades a diferents públics. Per públic infantil i familiar s’organitza un berenar, tastos infantils i el taller de xapes creatives. També hi ha tastos i tallers per a públic general, amb l’objectiu de promoure la cultura de l’oli.

Una altra novetat es la incorporació de promocions noves, com per exemple guanyar “EL TEU PES EN OLI” en col·laboració amb el Mercat Central, on es poden aconseguir les butlletes gratuïtes per al sorteig. A més, les compres d’oli durant la Fira poden tenir premi: guanyar oli per un any (6 lots d’oli de 15 litres cadascú). Es realitzaran tres sortejos (dissabte a les 13:45 h i a les 20:45 h, i diumenge a les 14 h).

Una altra novetat és la bossa reutilitzable DOP Siurana, que es pot aconseguir per la compra de 10 litres d’oli en qualsevol dels estands.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres: 17.30h-19h GRAN BERENAR SOLIDARI DE PA AMB XOCOLATA I OLI NOU, els donatius aniran destinats íntegrament al Banc d’Aliments

Divendres: 17h-20:30h Taller infantil ELABORACIÓ DE XAPES CREATIVES AMB IMANTS amb Rosa Martí. Temps en família, activitat familiar a partir de 6 anys

Dissabte: A partir de les 10h ESMORZAR SOLIDARI, degustació de l’oli nou verge extra DOP Siurana a la Rambla. Nova tram Teresianes. Venda de tiquets degustació, anticipada al Mercat i el mateix dia a la fira, a 1,50€, destinats íntegrament al Banc d’Aliments.

GLOPETS D’OLI: ACTIVITATS RELACIONADES AMB L’OLI:

TAST INFANTIL Divendres a les 18:30H, dissabte a les 12.30h i diumenge a les 11:30 hores.

TAST COMENTAT D’OLIS. Dissabte a les 11:30 h matí i a les 18:30 h tarda, a l’estand de la DOP Siurana, a càrrec de professionals del Panell Oficial de Tast.

Cosmètica natural amb oli d’oliva, dissabte a les 19:30H per Rosa Giné ‘Els sabonets de la Roser’.

Activitats gratuïtes. Cal confirmar assistència a estand organització

Sorteig “El teu pes en oli” dissabte 17:30: sorteig de 5, 10, 15, 20 i el premi especial “el pes en oli”, per optar al qual, cal ser-hi present al moment del sorteig.

SHOWCOOKING DEMOSTRACIÓ DE TEXTURES AMB oli DOP Siurana per Marc Lozano de EHiT Cambrils, degustacions: diumenge 3/12 de 12:30h-13:30h.

DJ RAYO, matí de diumenge amenitzat amb musica a partir de les 12:00 i fins les 14h

ALTRES

DEGUSTACIÓ De l’OLI NOU DOP SIURANA, durant els dies de la fira als diferents estands de les cooperatives participants

CONCURS D’INSTAGRAM #SOCSIURANA. pengeu les fotos de la Fira amb l’etiqueta #socsiurana i aconseguiu grans premis. Consultar bases a www.dopsiurana.com

RECOLLIDA D’ALIMENTS PER AL BANC D’ALIMENTS. La Fira de l’oli nou de Tarragona recolza el “Gran recapte d’Aliments” amb un punt de recollida durant els dies de la fira a l’estand de l’organització i amb el berenar de divendres i l’esmorzar de dissabte per les entitats convidades a la inauguració.

MOSTRA “VA D’OLI” a restaurants de Tarragona, des del dimarts 28/12 fins diumenge 3/12 degustació d’oli nou i tastets especials a restaurants: Àpats, Els Arcs, Frida, Hotel SB Ciutat de Tarragona, Hotel Urbis Centre, Quim i Quima, Restaurant de l’abat, Sadoll.

Ubicació Fira: Rambla Nova, al tram Teresianes

Dates i Horari: Divendres 1 de desembre: De 17:00 a 21:00; Dissabte 2 de desembre: De 10 :00 a 14 :00 i de 17 :00 a 21 :00; Diumenge 3 de desembre: De 10:00 a 14:00.