.

David Mocha fotopres la Caixa

David Mocha fotopres la Caixa

David Mocha, exalumne de Fotografia de l’Escola d’Art i Disseny de Diputació a Tarragona (EADT), ha estat un dels cinc guanyadors de la segona convocatòria de la Beca FotoPres 2013, convocada per “la Caixa” en la 19a edició. El projecte del fotògraf reusenc versa sobre el paisatge humà i geogràfic del barri tarragoní de Bonavista

Es tracta de les beques de fotografia documental i de reportatge més prestigioses de l’Estat espanyol. La beca s’atorga a reportatges que estan encara en fase d’elaboració i implica que el jove fotògraf tindrà com a tutors a reconeguts professionals, en aquest cas tres prestigiosos reporters internacionals de l’agència Magnum, i el suport econòmic de 10.000 euros per tirar endavant el seu projecte.

David Mocha (Reus, 1982) ha estat seleccionat amb el seu reportatge “Bonavista”. El projecte vol explorar aquest barri de Tarragona, envoltat de zones industrials i centres comercials. El reportatge se centra en el paisatge i en la manera que els habitants del barri, molts dels quals amb arrels a Andalusia i Extremadura, tracten de donar valors positius a aquest territori, en origen format per espais erms de perifèria. El jurat valora el currículum del fotògraf, les fotografies ja elaborades sobre el tema, així com la concepció global del projecte que es planteja tirar endavant.

La fundació “la Caixa” va fer públic, a inicis del mes de desembre, els cinc projectes seleccionats, d’entre 270 presentats, entre els quals es trobava el projecte de David Mocha. La Beca FotoPres selecciona 10 projectes anualment, 5 en una primera convocatòria a inicis d’any i 5 en una segona convocatòria. El jurat, format per Marta Dahó i Carles Guera, va destacar el marcat caràcter social dels cinc reportatges seleccionats en aquesta convocatòria. El públic pot seguir l’evolució dels projectes seleccionats i l’acció dels tutors a través del web fotopres.caixaforum.com. Els tutors d’aquesta convocatòria són els fotògrafs de l’agència Magnum Peter Marlow, Mark Power i Peter van Agtmael.

David Mocha va ser Premi Taronja 2011 de fotografia artística, un premi que rep cada curs el millor projecte final de cada especialitat de l’EADT. En aquell cas el premi de l’EADT va ser pel seu projecte “Transición”, on va editar un llibre amb fotografies de paisatges també de la perifèria de la ciutat de Tarragona, exposant la transició entre el paisatge industrial i urbà amb el paisatge natural, sovint un paisatge format per edificis en desús i vegetació erràtica de matolls i canyes.

/* JS para menú plegable móvil Divi */