.

Imatge del músic Darío Barroso.

Imatge del músic Darío Barroso.

Darío Barroso és una de les promeses tarragonines de la música clàssica i de cambra. Va començar els seus estudis al Conservatori de Música de Tarragona. Ha estat premiat, entre d’altres, per la Fundació de Música Ferrer-Salat. Va obtenir una beca per estudiar al Conservatori Superior del Liceu que acaba enguany. La guitarra clàssica és la seva especialitat, tot i que, explica que està descobrint en altres disciplines.

Com vas començar la teva trajectòria?

Vaig començar als 7 anys i ja he tocat com a solista de música clàssica per tota Catalunya. El que em fa viure és tocar.

Com et defineixes?

Sóc molt perfeccionista. Considero que fer gaudir a l’espectador és el meu deure. No pujo a l’escenari a tocar un repertori que sé que com a públic no m’agradaria.

Quantes hores dediques diàriament a la música?

No sóc una persona molt regular. En èpoques d’exàmens i estudis assajo des de 5 fins a 7 hores diàries.

Com valores la teva trajectòria al Conservatori?

Ha estat molt productiu conèixer tants bons professors i emportar-te l’experiència d’altres músics. Però, desprès de molts anys tocant com a solista de música clàssica i de cambra he descobert la música moderna.

Què t’aporta la música moderna que no fa la clàssica?

El músic modern composa i improvisa. La meva experiència m’ha ensenyat que he escollit fer música clàssica, que és la més valorada. Però hi ha molta música i la moderna t’ensenya no tan sols a interpretar una partitura.

Has passat de tocar sol o als duets. Què prefereixes?

He tocat com a solista de guitarra clàssica per tota Catalunya. Però, ara, em trobo descobrint nous horitzons. I he de reconèixer que m’inquieta molt més tocar amb gent.

També exerceixes de professor

Sí, faig de professor a l’escola de Músics. Aquesta una vessant que he descobert fa relativament poc i m’agrada, però pel moment, em quedo als escenaris.

Quins són els teus referents en l’àmbit musical?

En tinc molts i de tots els estils. Però si t’he de destacar algun seria Feliu Gasull, Joan Albert Amargós i Abishai Coen.

Quina va ser la teva darrera actuació?

Els darrers concerts els he fet amb de la Xarxa de Músiques de Juventuts Musicals de Catalunya. El passat novembre també vaig actuar en el concert de Aranjuez como solista con la JOCPE (Jove Orquestra de a Passió d’Esparreguera).

Alguna actuació prevista a Tarragona?

L’agenda pel 2016 encara està bastant buida. Ara la prioritat és acabar el darrer anys al Liceu.

Brigitte Urzaiz