.

Imatge de Dames i  Vells. Foto: Cedida

Imatge de Dames i Vells. Foto: Cedida

La plaça de Dames i Vells serà, de nou, l’escenari del segon Vermut Popular del Ball de Dames i Vells, que enguany celebra Sant Magí el dissabte 13 d’agost amb un acte popular que començarà a les 12 del migdia i que finalitzarà amb una fideuà per a tots els assistents i que, com l’any passat, inclourà tot tipus d’activitats perquè els assistents puguin participar de l’esperit del Ball. L’acte té l’objectiu de recaptar fons que es destinaran al sistema de megafonia que s’usa en les representacions del Ball durant els dies de Santa Tecla.

Una de les principals novetats d’enguany serà la I Presentació de La Rumba del Ball, una peça que els membres de Dames i Vells ballaran i cantaran per a tots els assistents. La cançó compta amb la lletra a càrrec d’Oriol Grau i la música a càrrec de l’Enric ‘Xato’ Grau. Els músics del Ball seran els encarregats de posar ball i veu a la cançó perquè el públic pugui gaudir a peu de plaça de l’autèntica rumba de l’estiu tarragoní.

A més a més, el vermut serà una bona ocasió per gaudir de la segona edició del Primer Concurs (2a part i potser l’últim) de Dames i Vells, una bona ocasió perquè el conjunt de la ciutadania s’animi a tastar els versots del Ball i a interpretar-los amb el seu text i ocurrències. El concurs està obert a tothom que, durant una estona, vulgui emprovar-se l’experiència de fer els seus versots i mostrar-los en públic.

A més a més, enguany s’amplia el marge de rols a interpretar i les parelles participants podran mesurar les seves capacitats interpretant a les dames i vells del Ball, però també les Autoritats; el batlle, el mossèn i/o l’arquebisbe. El text dels participants ha de ser de tres estrofes, amb l’estructura habitual del text del ball parlat, del que se’n poden consultar exemples d’edicions passades a la pàgina web: http://www.damesivells.cat.

Tots els que estiguin interessats a participar només cal que enfilin la seva agilitat mental per confeccionar uns versos i que escriguin un correu manifestant el seu interès a participar a l’adreça de correu damesivells@gmail.com. Les parelles participants han de fer constar el seu nom i cognoms i les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia del vermut.

L’acte tancarà amb una fideuà per a tots els assistents, a preus populars, i molta música per ballar i gaudir de Sant Magí, en un acte que compta amb la col·laboració de Cerveses Estrella Damm, Coca-Cola, Viticultors Nou Més, La Mestressa del Tòful, castingtarragona.com, Serveis d’Hostaleria Jofre, Estudiblanch.cat, En Xarxa i l’Ajuntament de Tarragona. Us esperem el dia 13 d’agost a les 12 del migdia a la plaça de Dames i Vells!

/* JS para menú plegable móvil Divi */