.

Imatge de la cerimònia

Imatge de la cerimònia

El Capítol de la Catedral Metropolitana de Tarragona compta des d’aquest dimecres, dia 24 d’abril, amb un nou canonge honorari, D. Alessandro Campanella, rector de la parròquia de Sant Fructuós de la població italiana de Gènova, parròquia que està agermanada espiritualment amb el Capítol de la Catedral. Amb motiu d’aquest agermanament, del 18 al 20 de gener passat, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, acompanyat del degà-president de la Catedral, Mn. Joaquim Fortuny i el canonge Mn. Josep Queraltó, va visitar Gènova convidats pel rector de la parròquia de Sant Fructuós.

L’acte s’ha iniciat a la sala capitular de la Catedral, en presència de l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, i d’alguns membres del Capítol de la Catedral. Després de la lectura dels corresponent nomenament per part del secretari capitular, Mn. Josep Queraltó, el canonge honorari ha fet la professió de fe i el jurament de fidelitat a l’Església i als bisbes diocesans.

Posteriorment, en processó, acompanyats de prop de quaranta pelegrins d’aquesta parròquia genovesa, el nou canonge honorari acompanyat dels membres capitulars presents i el Sr. Arquebisbe, s’han traslladat al temple catedralici per a celebrar l’eucaristia.

Amb aquesta nova incorporació el Capítol de la Catedral, encarregat de tenir cura i vetllar per la Catedral, compta amb cinc canonges honoraris.