.

Els equipaments escènics i musicals del territori treballaran conjuntament la programació i compartiran recursos

Els equipaments escènics i musicals del territori treballaran conjuntament la programació i compartiran recursos

 

El Departament de Cultura ha posat en marxa la xarxa de cooperació dels equipaments escènics i musicals del Camp de Tarragona, després de l’experiència positiva de Lleida i Girona. Els teatres i auditoris que formen part del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) es coordinaran per compartir recursos, preparar conjuntament la programació, crear públics i coordinar programacions escolars. La primera trobada va reunir representants del Departament, de la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments de Tarragona i dotze municipis del territori. Un dels objectius és acompanyar els municipis petits per potenciar-hi la programació cultural.
La xarxa de cooperació territorial funciona des de l’any passat a Lleida i ha permès establir un pla d’actuació que inclou un catàleg de proveïdors per fer contractacions conjuntes i estalviar despeses i recursos, i ha permès impulsar programació estable als teatres i auditoris, així com programació escolar a través d’un circuit per fomentar aquestes propostes. Per als municipis de menys de 5.000 habitants s’ha organitzat una jornada on se’ls assessora i acompanya per programar actuacions.

La xarxa de Girona, que va ser la primera que es va crear fa dos anys, ha impulsat un estudi sobre arts escèniques en l’àmbit escolar i ha coordinat programacions de teatre escolar i familiar amb quatre propostes que s’han programat conjuntament a Olot, Girona i Torroella de Montgrí.