.

El regidor de l'equip de govern Lluís Suñé

El regidor de l’equip de govern Lluís Suñé

Tempesta política a Torredembarra. Els sindicats CSIF i UGT han demanat al tercer tinent d’alcalde de ‘Ajuntament, Lluís Suñé, una rectificació a les seves acusacions fetes a Tarragona21 dirigides contra un nucli de la Policia Local de Torredembarra, al que acusa de filtrar sistemàticament informació als mitjans de comunicació que afecta a regidors. Al mateix temps, el PP demana a Suñé que “hauria de plantejar-se dimitir”. Ciutadans ja va demanar dies enrera la dimissió del regidor.

La polèmica ve al cas de la notícia avançada per Tarragona21 el passat diumenge, on s’informava que la regidora d’Urbanisme, i companya de partit (ABG), Clara Solivellas, havia donat positiu en una prova d’alcoholèmia de la Policia Local en sortir d’un sopar la matinada de divendres. Torredembarra es trobava aquests dies celebrant la Festa Major. La regidora va marcar gairebé quatre vegades per sobre de l’índex permès.

El sindicat CSIF defensa la professionalitat dels treballadors de la Policia Local i expressa el seu “total rebuig” a les paraules de Suñé, al temps que afirma que no és el primer cop que el regidor critica durament la Policia Local.

El regidor va acusar a través de Tarragona21 la Policia Local de Torredembarra de “patir una malaltia interna”, amb “freqüents filtracions d’informacions policial a l’exterior”, que “la policia no actua correctament davant els ciutadans” i també que “hi ha un interès a castigar diferents regidors”.

Es col·lectiu del CSIF espera que “episodis com el del Sr. Suñé no enterboleixin el treball diari d’aquest cos policial” i sol·liciten “que es retracti i aclareixi  les seves paraules davant d’aquests treballadors públics”, que “es mereixen el màxim respecte, sense que es posi en dubte la seva responsabilitat i professionalitat policial que es duu diàriament i sense cap tipus de repercussió mediàtica que la pugui deslluir”.

Les declaracions de Suñé “són paraules molts dures cap aquest col·lectiu, sense cap mena de base ni fonament per on sostenir-se, el nostre cos policial només treballa pel benestar del poble”. Els trebalaldors subratllen que “la Policia no està ben vista des de cap punt de mira, però malgrat tot, els professionals, del primer a l’últim dins del cos, assumeixen el grau de responsabilitat i compromís per tal de respectar i fer respectar totes les lleis que els competeixen llurs les seves funcions policials”.

UGT: ‘Que ho denunciï’

D’altra banda, la UGT ha reaccionat també avui demanant a Suñé que rectifiqui les seves declaracions a Tarragona21 “mentre no pugui demostrar-ho amb proves sobre el que ha denunciat davant els mitjans de comunicació envers a aquest cos, ja que manifestacions com aquestes menyscaben la credibilitat i la professionalitat de la policia davant els ciutadans, als quals serveixen”.

La UGT firma que en cas Suñé “tingui constància o seguretat que la filtració de la noticia hagi sortit des de la Policia Local, li demanem que interposi la corresponent denúncia”, que “des de la Prefectura es posaran a disposició de la justícia tots els mitjans d’investigació disponibles per tal d’aclarir el fet i depurar responsabilitats, recordant-li que aquesta filtració també pot haver estat donada des d’altres llocs de l’administració o representants polítics o qualsevol particular que pogués haver vist l’actuació policial i, en cas de que fos així, també sol·licitem que s’actuï igualment en conseqüència”.

PP: ‘Declaracions greus’

D’altra banda, el Partit Popular considera “d’una gran gravetat” les declaracions del regidor i portaveu d’ABG Lluís Suñé al Tarragona21. “Lluis Suñé fa un fort atac contra la policia local traient importància la conducta de l’edil que superava amb escreix la tassa d’alcohol permesa i carregant les culpes contra la policia per les possibles filtracions posteriors”.

El Partit Popular “dóna suport públicament” a la gestió policial i demana “que l’alcalde expliqui al costat d’aquí està, si de la policia o del membre de l’equip de govern i de l’edil que volen carregar les culpes a la policia i parlen de depuració de les forces de l’ordre, posant en entredit la seva autoritat i gestió”.

El PP creu que en aquest cas, el regidor Lluis Suñé “hauria de plantejar-se dimitir ja que públicament qüestiona la feina de la policia i ‘demana la depuració d’un nucli de la policia local’. L’alcalde hauria d’acceptar la dimissió de Lluis Suñé per aquestes declaracions i la de Clara Solivella pels fets ocorreguts, ja que en política tot no val per mantenir un pacte de govern”.

Seguiu les declaracions i la notícia en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */