.

Les gotellades afecten diferents dependències de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Fotos: CSIF

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat, davant d’Inspecció de Treball, el lamentable estat de la comissària de la Guàrdia Urbana de Tarragona: un edifici amb menys de deu anys d’ús, que té nombroses filtracions d’aigua que provoquen humitats i floridura al seu interior, a més de risc per a les instal·lacions elèctriques. Cal remarcar que aquestes filtracions, que de vegades són de grans quantitats, es donen des de la seva inauguració, per tant, no es tracta d’un deteriorament del edifici pels anys, sinó que és un problema estructural.

CSIF ho ha denunciat diverses vegades al Departament de Seguretat i Salut Laboral, el 2016, 2018 i 2022, però “s’ha fet cas omís”, afirmen des del sindicat en nota de premsa. “Totes les vegades s’han limitat a dir que no hi ha perill per a la salut dels treballadors o per a les persones que hi acudeixen per fer algun tràmit. Fins i tot el 2019, el conseller Jordi Fortuny va signar un Decret (exp. 2019/8/G593.3) oposant-se a que cap tècnic de prevenció de CSIF fes cap inspecció a l’interior de la comissaria, cosa que es podria considerar una vulneració de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals”, asseguren des del sindicat..

Des de CSIF expliquen que “cada vegada que plou, per poc que sigui, hi ha filtracions a l’interior de la comissaria pel fet que és una construcció que sembla deficient, segons se’ns va informar. Tot i això, ni s’han demanat responsabilitats ni s’ha arreglat el problema, agreujant-se cada cop més. Tampoc no s’ha fet cap anàlisi de l’estat de les floridures existents, tant visibles com a l’interior de les parets de panells de guix premsat. Amb tot el temps que portem amb filtracions, també es poden observar parts de bigues de l’estructura que estan rovellades”.

“Donada la passivitat del consistori a arreglar l’edifici municipal, malgrat els diversos intents que aquesta secció sindical ha estat fent perquè es prenguessin solucions, durant cinc anys durant els quals hem confiat quan ens deien que estaven treballant, no ens ha quedat una altra sortida que presentar la denúncia a la Generalitat de Catalunya”. Per tot això, CSIF sol·licita a Inspecció de Treball i Seguretat Social que es faci una inspecció i es prenguin les mesures oportunes.

Redacció