.

El grup municipal de Ciutadans al plenari. Foto: Ciutadans Salou

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Salou ha titllat de “continuistes” els pressupostos municipals per a l’exercici econòmic de 2018 aprovats amb el vot favorable de l’equip de govern (CiU i PSC). La regidora de Cs, Mirin-Eskarne Zabalo, ha considerat que “els pressupostos no responen a les necessitats reals dels veïns”, i li ha recordat a l’equip de govern que “la inversió més important que contemplen és la nova biblioteca pública municipal. Una obra faraònica que condicionarà els pressupostos de l’Ajuntament durant els 4 anys vinents”.

Zabalo ha explicat que “la partida inicial per a la biblioteca era de 3,5 milions d’euros”, i que “encara amb una reducció de la partida a 2,26 EM, la inversió segueix sent desmesurada”. En aquest sentit, ha convidat a l’equip de govern a “fer uns pressupostos més participatius i preguntar als veïns si realment aquesta gran inversió és prioritària per a Salou. Tal com ha reclamat Ciutadans i la resta de l’oposició en comissions”.

Així mateix, la regidora de la formació taronja ha apel·lat a la “coherència” i li ha recordat a l’alcalde Pere Granados que “als pressupostos de 2017 es va desatendre el manteniment de la ciutat i l’adequació dels carrers” perquè “prop d’un milió d’euros van quedar pendents de projectar i executar”. Per això, ha insistit en el matís “continuista” dels pressupostos. “Només queda any i mig de legislatura, i els pressupostos pactats entre Granados i els seus socis del PSC condicionaran les partides pressupostàries de futurs governs municipals”, ha afegit.

Finalment, Mirin-Eskarne Zabalo ha defensat l’abstenció del seu grup als pressupostos celebrant que “en els mateixos s’assumeix la baixada d’ingressos deguda a l’entrada en vigència de les aportacions de Ciutadans a les ordenances fiscals”. En aquest sentit ha detallat que “en 2018 els veïns de Salou tindran bonificacions en els impostos de circulació per a cotxes elèctrics i híbrids, els locals comercials no pagaran la taxa d’obra en reformes per motius d’accessibilitat i es paralitzaran en la via executiva el cobrament de les plusvàlues recorregudes”. I ha conclòs que “aquest tipus de mesures sí que repercuteixen positivament i directament en la butxaca dels nostres veïns, i en aquest sentit concedirem un vot de confiança per seguir treballant en aquesta línia”.