.

La Comissió de Règim Disciplinari de Cs ha obert expedient disciplinari contradictori, amb suspensió de militància, al seu regidor a Altafulla, Alberto Moreno. La formació considera que aquesta persona “pot estar fora del compromís que Ciutadans té amb la defensa de la Constitució i la convivència, en relació amb les seves disposicions estatutàries, d’acord amb la publicació recent de votacions, al seu municipi, sobre elecció i nomenaments davant la AMI”.

El secretari autonòmic de Cs a Catalunya, Joan García, ha defensat “la immediatesa i rapidesa en actuacions d’aquesta índole i que són objecte de l’expedient disciplinari, donant sentit al compromís assumit amb el nostre electorat i per la coherència que sempre s’ha demostrat”.

El motiu era un tema estrictament local que ha acaba prenent abast estatal després que fos publicat per e-notícies i que el ‘presidenciable’ a la Generalitat pel PP, Xavier Garcia Albiol, fes un tuit demolidor. “Els consitucionalistes no podem votar a favor de l’Associació de Municipis Independentistes a canvi d’un càrrec remunerat”, s’hi podia llegir.

En essència, el cas es el següent. Aprofitant el fet que l’alcalde Fèlix Alonso s’ha quedat en minoria després que el PDeCAT trenqués el pacte de govern, tota l’oposició es prepara per pactar de manera conjunta i “redistribuir” els representants municipals en els organs col·legiats.

Curiosament, l’acord fa que Moreno estigui disposat a votar en plenari una moció en aquesta línia que reconeix ‘de facto’ la permanència del consistori dins de l’Associació de Municipis per la Independència. I és que a canvi de poder presidir la Junta d’Aigües d’Altafulla, haurà de fer costat a la proposta de nomenar Jordi Molinera (EINA) com a membre d’Altafulla de l’AMI i Pere Gomès (PDECAT) com a representant al consorci de la Televisió Digital Terrestre del Camp de Tarragona (TAC 12).