.

.

TOTS 21


L’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus ha presentat una denúncia a la Fiscalia de Tarragona contra l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer (PDeCAT), per un possible delicte d’incitació a l’odi. Segons argumenten, Pellicer va sol·licitar a l’Hotel Gaudí de Reus que “expulsés” membres del cos de la Policia espanyola del seu establiment. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha lamentat que l’alcalde hagi intentat “interferir” en l’activitat d’una empresa privada, i que hagi signat un manifest demanant l’expulsió de la Policia Nacional de l’hotel i de la ciutat. D’altra banda, Cs també ha denunciat la regidora de la CUP Mariona Quadrada per un altre possible delicte d’incitació a l’odi per “increpar i insultar” tres regidors de la formació taronja al centre de Reus el passat 3 d’octubre.

Segons el grup municipal de Cs el manifest, que també van signar els portaveus del PDeCAT, ERC, AraReus i la CUP, podria considerar-se “una clara i directa incitació a l’odi i l’hostilitat cap als membres de la Policia Nacional que estaven desplegats i allotjats a Reus”. “Els considera un cos de seguretat no català sinó del govern de l’Estat espanyol i els acusa de dur a terme actuacions violentes i desproporcionades a diferència dels Mossos d’Esquadra. Aquestes manifestacions són un clar exemple de xenofòbia i d’estigmatització vers la Policia Nacional, que no oblidem que sempre ha actuat per mandat judicial”, ha assegurat el portaveu de la formació taronja a Reus.

Per Sànchez, l’alcalde Carles Pellicer en cap moment ha intentat calmar la situació “ni evitar els escarnis als que s’ha sotmès a aquests agents”. Una opinió que contradiu amb la resposta que ha donat el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, en conèixer la denúncia de Cs. Enrech ha assegurat que l’alcalde ha treballat per afavorir la convivència i cohesió social en tot moment a la ciutat, i ha titllat “d’aberració amb to incendiari” els arguments de la denúncia presentada per la formació taronja. El membre del govern municipal ha explicat que no tenien coneixement de la denúncia i que quan la tingui l’estudiaran detingudament per actuar en conseqüència.

D’altra banda, i sobre la denúncia contra la regidora de la CUP Mariona Quadrada, el portaveu de Cs Juan Carlos Sànchez ha explicat que els fets motiu de la denúncia van passat el passat 3 d’octubre, dia de l’aturada de país, quan pel carrer Jesús, sortint de l’Ajuntament de Reus, la cupaire va identificar tres regidors de la formació de Cs entre el mig de la gent instant-los a cridar “assassins”.