.

.

TOTS 21


Els portaveus de Cs a aquests municipis denuncien la inacció dels dos consistoris davant la presència de símbols polítics durant les festes majors

Els portaveus de Cs a aquests municipis denuncien la inacció dels dos consistoris davant la presència de símbols polítics durant les festes majors

Ciutadans (Cs) Salou i Vila-seca reclamen als ajuntaments d’aquests dos municipis que compleixin amb la seva obligació de garantir la neutralitat dels espais públics i impedeixin la presència de símbols polítics. És una petició que la formació taronja fa després que durant el cap de setmana diferents colles que mostraven simbologia política com llaços grocs o estelades hagin participat en actes festius tant a Vila-seca com a Salou.

“Lamentem que l’Ajuntament convidés colles geganteres que mostraven simbologia política i no els demanés que la retiressin” ha assegurat la portaveu de Cs a Salou, Reyes Pino.Remarca que “les festes majors són per a tots els ciutadans, per això no volem que es polititzin amb cap símbol”. En aquest sentit des de Cs Salou es recorda “la necessitat de neutralitat de l’espai públic”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans a Vila-seca, Juan Antonio Ramírez, que explica que “la llibertat d’expressió és un dret, però també s’ha de garantir la neutralitat dels espais públics, ja que les festes s’adrecen a tots els vila-secans”. “Lamentem la politització de la cultura popular amb símbols que només representen una part de la població” ha afegit. Per això ha reclamat a l’Ajuntament i al Patronat de Turisme que “actuïn” i ha volgut remarcar que “en cap cas responsabilitzem la colla gegantera de Vila-seca”.