.

Acció de protesta dels Xiquets durant l’assaig. Foto: Cedida

Els Xiquets de Tarragona reivindiquen solucions dignes a 6 anys sense local. Just dissabte va fer sis anys que a la colla castellera els van fer fora el seu local social i d’assaig, situat al Carrer Santa Anna.

Al llarg d’aquests sis anys, els Xiquets de Tarragona han hagut d’assajar en quatre llocs diferents per acabar establint els seus assajos al pati del pou. “Un pati que no reuneix les condicions mínimes dignes” i que han hagut d’arranjar per condicionar-lo a la pràctica castellera, però que tot i els esforços que hi han dedicat, senyalen els matalassers, continua sent “un lloc provisional i inadequat per fer castells i per acollir una entitat com els Xiquets”.

El president de l’entitat, Oriol Olivé, explica com la “canalla no té un espai propi on concentrar-se, ni un lloc digne per sopar o haver d’esperar el seu torn pels passadissos del palau municipal. Els grallers, dues vegades guanyadors del concurs musical al Concurs de Castells”, assenyala, “han hagut d’assajar en finques particulars, tenim l’arxiu en una sala plena d’humitat a Casa Canals i durant aquest temps hem hagut d’organitzar totes les
activitats socials a diferents places i carrers de la nostra ciutat”.

Així i tot, destaquen que la colla degana de Tarragona ha seguit donant la cara, alçant els millors castells possibles i participant i organitzant any rere any activitats en els cicles festius de la ciutat.


Altres notícies:


Els Xiquets de Tarragona, a banda de fer castells, estan immersos en una cursa de fons des del 2018. I és per això, que a l’assaig d’ahir, amb més de 250 castellers i castelleres al pati, van fer una acció reivindicativa per dir prou a aquesta situació. Des dels Xiquets de Tarragona creuen que ara, després de sis anys, ha arribat l’hora de trobar solucions i executar-les perquè no perduri en el temps aquest greuge cap a la colla.

És per això, tal i com comentat el seu cap de colla, Roger Peiró, “que exigim solucions. Per respecte a tota la història i a la tradició castellera de la ciutat, ara toca que la voluntat política prioritzi, d’una vegada per totes, una solució que reafirmi allò de “Tarragona, ciutat de castells” i de la capitalitat castellera i que ens permeti als Xiquets de Tarragona tornar a jugar amb les mateixes regles del joc que la resta de colles de la ciutat.