.

Cristina Guzmán, consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil

Ser consellera de la teva ciutat és un dels honors més grans que pot tenir una persona amb vocació de servei. Fa aproximadament un mes i mig, els tres representants del grup municipal de Junts per Tarragona ens vam incorporar a l’equip de govern amb tota la il·lusió i el màxim compromís de treballar per a tots els tarragonins i tarragonines.

Personalment, estar al capdavant de les àrees de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil és un autèntic repte. L’afronto amb il·lusió i el convenciment que la prioritat indiscutible en aquest àmbit és fer de Tarragona una ciutat més segura, que preservi els drets i llibertats de les persones, i el més important, que així ho sentin.

Tenim molt clares quines són les principals línies de treball i quin és el model per tal de combatre els delictes, el sentiment d’inseguretat i, alhora, donar resposta a les demandes i necessitats de la nostra ciutadania d’una manera àgil i eficient.

Apostem per una policia de proximitat, on els nostres agents de la Guàrdia Urbana s’apropin als veïns i reculli i puguin atendre les seves inquietuds, agents que parlin amb els botiguers i tinguin contacte continuat en el temps.

Una policia en permanent comunicació amb les entitats veïnals, que resolgui els dubtes i conflictes que es puguin generar en matèria de seguretat. En definitiva, una policia que en el dia a dia dels carrers de la nostra ciutat.

Aquesta policia, però, també ha de disposar d’una unitat reforçada de seguretat ciutadana que ens permeti prevenir els actes antisocials i donar resposta immediata als requeriments i incidents que ens sorgeixen cada dia i, alhora, sigui capaç de complir amb els objectius establerts al Pla Integral de Seguretat de Districtes, el qual coordina a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra de manera conjunta a peu de carrer.

És evident però que per fer possible aquesta policia és imprescindible dotar-la dels recursos materials i humans necessaris. Un dels principals hàndicaps que el meu antecessor, el conseller Castaño, va heretar de l’anterior govern és que la nostra Guàrdia Urbana tenia una greu mancança de places de comandaments i agents.

Per aquest motiu, una de les primeres accions que hem dut a terme és la creació de les bases per treure a concurs 14 places de càrrecs intermedis durant el mes de setembre. Un total de 5 sergents, un sotsinspector, un inspector i un intendent, que han de servir per enfortir la jerarquia interna del nostre cos.

De la mateixa manera, tenim previst obrir, durant el 2022, una nova borsa per cobrir totes les vacants que s’hauran creat a conseqüència de la provisió per promoció interna i la taxa de reposició, que se sumaran als agents que actualment es troben en fase d’oposició per mobilitat o bé fent el curs de formació a l’Institut de Seguretat pública de Catalunya.

Una altra eina que ens ha d’ajudar a fer de Tarragona una ciutat més segura és la implantació i desplegament d’un sistema de control a través de càmeres de videovigilància. És per això que estem treballant per poder instal·lar càmeres de videovigilància a la Part Alta, un sistema que, de manera progressiva, s’anirà estenent pels punts més calents de la ciutat.

A més, cal recordar que de manera imminent es procedirà a la instal·lació dels lectors de matrícula als accessos de les urbanitzacions del Llevant, procés que està en fase de contractació i que d’aquí a poc temps serà una realitat.

Amb tots aquests elements serem capaços de millorar la convivència i la seguretat a la nostra ciutat i facilitar que els nostres veïns i veïnes se sentin segurs en les seves places i carrers.