.

.

TOTS 21


L’alcalde de Tarragona, amb representants del Banc de Sang, fent una acció reivindicatiu avui davant l’Ajuntament. Foto: Cedida

El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat durant la presentació de la campanya la importància d’aquest acte com “una gran demostració de solidaritat, que des de Tarragona es compleix dues vegades l’any, ara i durant la Festa Major de Santa Tecla, on aquest 2019 vam batre el record de 762 donacions en un sol dia”. Per la seva banda, el director del Banc de Sang a Tarragona, Albert Soley, ha volgut donar les gràcies “a les principals institucions de la ciutat i a les associacions de donants, de receptors, així com també Creu Roja que amb el seu voluntariat fan possible aquest esdeveniment”.

El motiu principal d’aquesta disminució, segons Albert Soley, cap territorial del Banc de Sang a Tarragona, és el canvi d’hàbit dels donants durant les festes nadalenques.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 10 i 11 de gener a una gran carpa de donació a la Plaça Catalunya de Barcelona, on també hi haurà dos autobusos per a rebre a més donants.

A més, durant la Marató s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com les que es faran als Ajuntaments de Tarragona i Girona.

Des del web maratodonants.cat els donants es poden apuntar per donar sang aquests dies a Plaça Catalunya i als principals hospitals. Apuntar-se no és imprescindible, només una manera de facilitar la donació i fer un recordatori per correu electrònic el dia abans als donants.

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 es llençarà amb motiu de la Marató. Es tracta del servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang.

L’altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la nova ‘banda sonora’. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os. La cançó s’estrena el 7 de gener coincidint amb la presentació de la Marató.