.

Representants de les diferents entitats que formen la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar de Tarragona en la presentació del recompte. Foto: Neus Bertola

L’Ajuntament de Tarragona conjuntament amb la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar han fet una crida a la ciutadania, perquè participi al recompte de persones sense sostre del pròxim 17 d’octubre.

L’organització espera arribar al centenar de participants que els ajudi a tenir dades per poder “desenvolupar una estratègia de ciutat”. “Sense dades no podem actuar”, ha manifestat la coordinadora del Programa d’Atenció a Persones Sense Sostre, Antònia Garcia, qui defensa la importància de la iniciativa.

Durant l’últim recompte del 2021 es van localitzar 77 sensesostre als carrers de la ciutat, mentre que l’any 2019 la xifra va ser de 84. Tot i aquesta tendència a la baixa, Garcia ha subratllat que enguany “les dades no són optimistes”.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini, ha assegurat que l’objectiu de la iniciativa és tenir una radiografia del nombre de persones que dormen als carrers de la ciutat, així com sensibilitzar al conjunt de la població sobre el fenomen del sensellarisme que ha titllat de “complex, difícil, desgraciat i mundial”.

En la mateixa línia s’han mostrat la tècnica referent i la coordinadora del Programa d’Atenció a Persones Sense Sostre a Tarragona, Marina Alcaina i Antònia Garcia, que han defensat la importància del recompte per poder “desenvolupar estratègies de ciutat”.

“No és el mateix tenir 80 persones dormint al carrer que tres”, ha subratllat Garcia, qui ha afirmat que la iniciativa permet “obtenir dades, que després es transformen en un cens, on s’obté el perfil dels sensesostre”, ha explicat. La coordinadora ha afegit que “amb aquesta informació es pot elaborar una diagnosi fins a establir un pla d’actuació”.

Crida al voluntariat el 17 d’octubre

El pròxim 17 d’octubre es portarà a terme la quarta edició del recompte de persones sense sostre a Tarragona, que s’ha elaborat a la ciutat de manera bianual des del 2017 en el marc de la iniciativa europea ‘The European end street Homelessness‘. Des del consistori, però han confirmat que a partir d’aquest 2023 l’actuació es farà anualment.

A partir de les onze de la nit i durant prop de tres hores, els voluntaris es repartiran en grups reduïts de persones i s’organitzaran per recórrer el centre, la Part Baixa, la Part Alta, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Bonavista, Torreforta i Camp Clar. Creu Roja i Protecció Civil s’encarregaran de fer el recompte als barris de Llevant i altres zones que es troben més als afores del nucli urbà.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */