.

Victòria Forns, Begoña Floria i Arga Sentis, aquest matí


La nova llei de l’avortament del Partit Popular ha aconseguit unir les portaveus del PSC, CiU i ICV-EUiA a l’Ajuntament, Begoña Floria, Victòria Forns i Arga Sentís, que han anunciat aquest matí en un acte insòlit que posen en marxa una campanya contra la llei convocant les dones i els homes que vulguin a una acte de rebuig dimarts de la setmana que ve a les set de la tarda davant l’Ajuntament.

És el segon dia consecutiu que les tres regidores es presenten juntes davant la premsa per protagonitzar un acte reivindicatiu. Dilluns va ser el rebuig frontal a la llei de racionalització i sostenibilitat de l’admistració local, i avui és la llei de l’avortament. De la mà de les dones, torna el ‘No’ a les polítiques dures del PP, que previsiblement viurà una jornada emblemàtica el proper 8 de març, dia de la dona treballadora.

Les tres regidores han fet la crida “a títol particular” davant les oficines municipals de Rambla Nova. És una crida a totes les dones que han estat càrrecs electes de la democràcia de Tarragona i de la província per protestar dimarts vinent, on es llegirà un manifest. “Dones que hem estat elegides democràticament i que tenim una representativitat social important, i que mostrem aquesta postura unitària contra el que és una regressió que atempta directament contra els drets de les dones a poder triar sobre el seu cos”, resumia Floria. És una llei “que ens retorna a èpoques franquistes”, que “ens posa a la cua del món” en drets de les dones.

Forns: ‘Un pas enrere’

Victòria Forns ha qualificat de “pas enrere” la llei, un tema “prou sensible com per noi trencar consensos”. Justament, la llei de 2010, de terminis, “havia aplegat la majoria de les forces representades en el Congrés dels Diputats i havia estat avalada pel Parlament”, ha recordat Forns. “Temes tan delicats que tenen conseqüències directes en la pròpia intimitat de les dones i en el reducte familiar més íntim no es poden tractar com ho està fent el Govern del PP”.

Al seu torn, Arga Sentís ha qualificat d'”inadmissible” la nova llei pel nivell de tutela que exerceix sobre les dones. “És una paradoxa que nosaltres, que som dones electes, no podem elegir sobre el nostre cos”.

‘No volem que ens tutelin’ serà precisament el lema de la concentració. PSC, CiU i ICV hi duran cadascun una exregidora a l’acte i conviden les regidores del PP i militants d’ERC a sumar-s’hi. En el cas del PSC serà Carme Cabré, regidora del primer govern Recasens, la convidada; en el de CiU, Teresa Batet -primera dona regidora de l’Ajuntament-, i en el d’ICV-EUiA, Dolors Comas.

J. Garcia