.

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Cedida

Imatge de la signatura del conveni. Foto: Cedida

El president de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, i el president de l’Associació d’apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre (AAT), Joan Calvet, han formalitzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues entitats en matèria d’ocupació. 

L’objectiu d’aquest acord és millorar l’accés al mercat laboral i la qualitat de l’ocupació de les persones en situació de dificultat social que participen en els projectes d’ocupació Creu Roja a la província de Tarragona. Ambdues entitats es comprometen així a treballar conjuntament per facilitar eines que permetin a les persones de col·lectius vulnerables (com ara els joves, els aturats de llarga durada, o les dones víctimes de violència de gènere) superar les barreres d’accés al mercat de treball i millorar la seva ocupabilitat. 

Les empreses associades a la AAT podran participar en temes de formació i d’inserció laboral, contribuint així a la lluita contra la vulnerabilitat laboral, la pobresa i la desigualtat de gènere. Aquest acord estableix les línies generals de col·laboració a desenvolupar, situant el focus d’atenció en les persones i col·lectius més vulnerables de la societat. 

A partir d’aquest conveni, totes dues entitats han planificat una sèrie d’accions de col·laboració (com ara tallers, xerrades o pràctiques formatives), a realitzar durant el 2023. 

Aquesta aliança es duu a terme en el marc del projecte Repte Social Empresarial, que Creu Roja realitza en diversos municipis de la província de Tarragona, i que té per finalitat involucrar al teixit empresarial del territori en la millora de l’accés al mercat laboral de les persones en situació de vulnerabilitat (ja sigui a través d’accions d’intermediació laboral per accedir a un lloc de feina, de la realització de pràctiques laborals o de formació per a l’ocupació). 

Durant el 2022 un total de 68 empreses de la demarcació han participat en aquest projecte, establint-se 123 accions de col·laboració. En el darrer any 1.244 persones han estat ateses dins els programes d’ocupació de Creu Roja Tarragona a nivell provincial.