.

.

TOTS 21

Voluntaris de Creu Roja treballant en el programa. Foto: Cedida

Voluntaris de Creu Roja treballant en el programa. Foto: Cedida

Des de l’assemblea local Creu Roja de Tarragona, conjuntament amb altres organitzacions associades al repartiment, començarà l’entrega dels productes alimentaris de la primera fase del Programa d’ajuda alimentaria a les persones més desafavorides, FEAD 2023. Durant les pròximes setmanes, prop de 157.000 quilos d’aliments, arribaran a les llars amb persones en situació de vulnerabilitat, a través de Creu Roja, entitat encarregada del 50% de distribució d’aquest programa, juntament amb la Federació Espanyola de Banc d’Aliments (FESBAL). El programa és finançat íntegrament pel fons de recuperació i resiliència REACT-UE per a incrementar el suport al Fons d’Ajuda Europea per a les persones més Desfavorides (FEAD) amb la finalitat d’abordar la situació dels qui s’havien vist afectats social i econòmicament per la crisi de la COVID-19.

Més de 17.000 persones es beneficiaran d’aquest programa
El Programa contribueix a pal·liar les pitjors formes de pobresa, subministrant ajuda no financera a les persones més desfavorides en forma d’aliments i mitjançant la realització d’activitats d’inclusió social. El Programa 2023 es desenvoluparà en aquesta primera fase, en la qual es repartirà un 30% del total, i una segona fase al setembre. En total, es té previst atendre més de 17.000 beneficiaris finals als qui es distribuiran prop de 157.000 quilos d’aliments.

A més del lliurament de l’aliment, totes les organitzacions oferiran com a mesura d’acompanyament bàsica informació sobre els recursos socials més pròxims. elaborada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030

L’alimentació, com a dret fonamental de totes les persones, ha de ser entesa com a alimentació digna i adequada, motiu pel qual la cistella d’aliments que es lliura a les persones beneficiàries d’aquest programa conté productes de caràcter bàsic i essencials, variats, nutritius, de fàcil transport i emmagatzematge, que suposen de gran ajuda en el dia a dia de les famílies vulnerables. En aquesta primera fase s’inclourà, arròs blanc, cigrons cuits en conserva, magre en conserva, tonyina en conserva, cacau en pols, galetes, macedònia de verdures, pasta alimentaria, tomàquet fregit en conserva i terrines infantils de pollastre i de fruita.

Fins a 17.196 persones es beneficiaran d’aquests productes que es distribuiran des de les organitzacions associades a Creu Roja en aquesta primera fase. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) s’encarrega de la selecció dels aliments a través de dos processos de licitació pública, que segueixen criteris bàsics de qualitat i varietat, fàcil manipulació i conservació, llarga vida útil amb un format adequat per al destí final de l’aliment.