.

La iniciativa ha comptat amb 64 voluntaris i més de 127 empreses i entitats de la demarcació. Foto: Creu Roja

Amb el lema “Els Seus Drets En Joc“, la 31a Campanya de Joguines va arrencar a principis de novembre amb l’objectiu de cobrir les necessitats de totes les famílies amb menys recursos que atén l’entitat durant tot l’any, i poder garantir així el dret al joc dels seus infants.

Des d’aleshores l’organització, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses de la província, ha dut a terme múltiples activitats de sensibilització i difusió de la campanya, per tal de conscienciar sobre el valor educatiu del joc i recollir el màxim nombre de joguines possible.

Entre aquestes iniciatives, en destaquen algunes com ara els jocs en família a la plaça Corsini de Tarragona, organitzats amb la col·laboració de Mercats de Tarragona i diverses entitats de la ciutat; la recollida amb entrada solidària realitzada des de diversos clubs esportius com el CB Salou, Club Runners Vila- Seca, Torneig d’Hoquei Solidari a El Vendrell, Cursa Sant Silvestre d’Amposta; o la iniciativa solidària de Cadena Ser – Ràdio Reus ‘Cap Nen Sense Joguina’, que des de fa anys es fa a benefici de Creu Roja Joventut.

En total 127 entitats i empreses s’han sumat a la campanya d’aquest any en el conjunt de la demarcació, ajudant a assolir l’objectiu de la campanya a través de diverses fórmules de col·laboració com ara: organitzant activitats de difusió, habilitant punts de recollida de joguines o fent aportacions econòmiques.

Bona participació de la societat 

La participació de la societat del Camp de Tarragona en la campanya de joguines d’enguany és molt ben rebuda per Creu Roja Joventut. El nombre de jocs i joguines distribuïdes a la província de Tarragona ha estat suficient per satisfer totes les necessitats, destacant la solidaritat mostrada per diversos agents, siguin individuals, entitats o empreses.

Aquesta implicació posa de manifest la importància d’un fort teixit associatiu al territori, contribuint a millorar la vida de les persones que es troben en situació de dificultat.

El joc, fonamental contra l’aïllament social 

La Campanya de Joguines s’emmarca dins unprojecte més ampli anomenat ‘La Joguina Educativa’, que es duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i garantir el dret dels infants a jugar.

El joc és un element essencial per al desenvolupament integral dels infants i joves. Aquest afavoreix no tan sols el seu desenvolupament intel·lectual i motriu, sinó que es tracta d’un element transmissor de valors i esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Així doncs, a causa del caràcter de continuïtat d’aquest projecte Creu Roja Joventut facilita joguines als infants de famílies vulnerables en qualsevol moment que ho necessitin. Ja que, davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta problemàtica.

És per això que des de Creu Roja Joventut recorden que es poden continuar fent donacions de joguines o aportacions econòmiques per al projecte durant tot l’any, a qualsevol de les oficines de Creu Roja a la demarcació o a través del web www.lajoguinaeducativa.org, on es pot trobar més informació.