.

.

TOTS 21


La crisi socioeconòmica derivada de la Covid ha provocat un increment del 20% del nombre de menors beneficiaris. Foto: Creu Roja

Creu Roja Joventut ha repartit un total d’11.638 joguines entre 3.325 infants de famílies en situació de vulnerabilitat a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre en el marc de la 29a Campanya de Joguines ‘Els seus drets en joc’. Un any més, l’entitat ha dut a terme aquesta iniciativa que té per objectius distribuir joguines noves, cooperatives, no bèl·liques i no sexistes, i promoure el dret al joc a tota la infància. Gràcies a la col·laboració ciutadana i al teixit associatiu i empresarial d’arreu del territori, que ha realitzat donacions tant de joguines com econòmiques, s’ha pogut cobrir la demanda total a la demarcació, que aquest any ha incrementat en un 20% respecte a l’anterior.

La present edició, que va arrencar el passat 20 de novembre coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància, ha comptat amb la participació de 212 empreses i entitats d’arreu del territori. Les formes més habituals de col·laboració han estat la cessió d’espais per a punts de recollida, les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines i la realització d’activitats de difusió i dinamització de la campanya. En total s’han habilitat 234 punts de recollida a tota la demarcació i s’han dut a terme 75 activitats, amb més de 4.300 participants.

Des de Creu Roja Joventut es posa en alça l’inestimable valor d’aquesta col·laboració i participació del conjunt de persones a títol individual, entitats i d’empreses que, a través de recollides o bé aportacions econòmiques, han fet possible aquesta campanya, malgrat la complexitat del context actual. És a través d’iniciatives com aquesta on es fa palesa la importància de comptar amb un fort teixit associatiu i solidari, que ajudi a millorar la vida de les persones que es troben en situació de dificultat.

Res hauria estat possible sense la implicació de les 193 persones voluntàries de les 21 assemblees locals de Creu Roja a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que han estat les encarregades de recollir, classificar i distribuir les joguines entre les famílies vulnerables dels municipis als quals l’organització dona cobertura

Redacció