.

El punt d’atenció de Creu Roja a Salou ha inaugurat aquest dissabte 17 de febrer, la seva nova seu ubicada al carrer Carril número 4. Aquest canvi d’ubicació es deu al fet que, a causa de la pandèmia, l’activitat de l’organització en el municipi va experimentar un creixement considerable i l’espai cedit per l’Ajuntament al Parc de la Ciutat, va resultar ser insuficient per atendre i dur a terme la tasca de l’entitat.

D’aquesta manera, les persones que, entre voluntariat i socis, col·laboren amb l’organització humanitària, tenen un nou espai de treball i atenció a les persones del municipi de Salou, gestionat quasi al 100% pel voluntariat de Creu Roja.

“És una seu que és gestionada al 100% per voluntariat, és un espai on ells desenvolupen els seus projectes per a la ciutadania del municipi” ha destacat durant l’acte d’inauguració Marina Peláez, referent del punt d’atenció de Creu Roja a Salou.

Un acte d’inauguració que ha reunit una cinquantena de persones, en el qual representants d’institucions, empreses i col·lectius de la localitat han acompanyat al personal i voluntariat de l’organització humanitària, i que ha comptat amb la presència del president provincial de Creu Roja, Ramon Grau; del president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet; el delegat del Govern Generalitat de Catalunya, Àngel Xifré, i de l’alcalde de Salou, Pere Granados.

Les noves dependències, propietat de Creu Roja, permetran a l’entitat gestionar més eficaçment l’alt volum d’activitat que desenvolupa en el municipi, atenent a persones grans, famílies en situació d’extrema vulnerabilitat, infants i joves, entre altres. Durant l’any 2023 es van arribar a atendre més de 1000 persones al municipi.

Avui dia, gairebé 500 persones col·laboren de manera desinteressada amb l’entitat humanitària en el municipi, entre les 45 inscrites com a voluntàries i les prop de 450 que contribueixen amb les seves aportacions econòmiques com a sòcies.

Aquest suport conjunt permet distribuir mensualment aliments i productes de primera necessitat a les famílies desfavorides del municipi, beneficiant prop de 500 persones. A més, s’ofereix ensenyament de català i castellà a la comunitat ucraïnesa i senegalesa acabada d’arribar a Salou.

Així mateix, s’imparteixen classes de reforç escolar a joves i infants dues vegades per setmana, i s’ofereix assistència a les persones per dur a terme diversos tràmits en línia.