.

2016-02-25 3a fase Programa Ajuda Alimentària

Magatzem de repartiment d’aliments de Creu Roja a Tarragona. Foto:Creu Roja

Creu Roja començarà aquest mes de març a distribuir 286.919 quilos d’aliments a persones en situació vulnerable de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera tancarà la tercera i darrera fase del Programa 2015 d’Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides. Al llarg de les tres fases del programa, Creu Roja ha distribuït al territori 998.531 quilos d’aliments, que han arribat a 17.428 persones beneficiàries.

Aquest programa està cofinançat en un 85% pel Fons Europeu d’Ajut als més Desfavorits (FEAD) i el 15% restant pel govern estatal. El seu objectiu és el de promoure la cohesió social i contribuir a eradicar la pobresa entre la població.

La distribució del total del conjunt dels aliments és una tasca que, tant a Tarragona com al conjunt de l’Estat, comparteixen a parts iguals Creu Roja i la Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL). En el cas de la demarcació, Creu Roja repartirà el material a prop de 50 entitats (ajuntaments, consells comarcals, parròquies, fundacions, llars de gent gran i persones disminuïdes, a més d’una dotzena d’oficines locals de la mateixa institució humanitària). Una trentena de voluntaris i voluntàries col·laboren en el procés de recepció, distribució i lliurament dels aliments.

En total, el Programa 2015 d’Ajuda Alimentària haurà repartit 15.000 tones d’aliments a tot Catalunya i 113.000 tones al conjunt de l’Estat.

La “cistella d’aliments” inclou una quinzena de productes diferents, i tots comparteixen el seu caràcter bàsic i una caducitat llarga. En concret els aliments distribuïts són: oli, mongetes, arròs, cereals infantils, crema de verdures, fruita en conserva sense sucre, galetes, cigrons, mongetes verdes en conserva, llet de continuació en pols, llet sencera, pasta, tomàquet fregit en conserva i purés infantils. Es tracta d’aliments especialment nutritius, seleccionats per experts per satisfer les necessitats de les persones adultes i, especialment, dels infants.

La distribució d’aquests aliments és un dels pilars de la tasca de Creu Roja en la lluita contra la pobresa, complementada per altres projectes com els kits de suport social, les beques d’alimentació escolar o les targetes de suport alimentari, entre d’altres. L’any 2014, l’últim amb les dades disponibles, Creu Roja va atendre al conjunt de la província 28.165 persones en aquests programes.