.

Projecte Impulsa de la Creu Roja. Foto: Cedida

Projecte Impulsa de la Creu Roja. Foto: Cedida

Al llarg d’aquest 2016 des del Departament de Formació i Ocupació de Creu Roja Tarragona, en el marc del Projecte Impulsa, s’han atès una cinquantena de persones. A través d’aquest assessorament en el que es fomenta l’emprenedoria dels usuaris, s’han posat en marxa 5 empreses. Es tracta de quatre dones i un home que han posat en marxa negocis en el sector de l’alimentació, serveis de formació, tecnologies de realitat virtual i serveis personals.

Més enllà de l’acompanyament en tasques de creació d’una empresa també s’ha treballat en la formació d’aquestes persones impartint quatre tallers formatius sobre màrqueting, motivació, gestió del temps i gestió de negocis. Uns tallers que s’han impartit gràcies a la col·laboració de voluntaris experts en la matèria. URV Emprèn

Creu Roja Tarragona forma part de la plataforma URV Emprèn des del mes de desembre de 2014. Aquesta és una iniciativa de la Universitat Rovira i Virgili que actua com a plataforma de coordinació i gestió de les activitats relatives al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses que es duen a terme al territori, per part de totes les entitats i agents que la integren. Des de Creu Roja es participa com a entitat col·laboradora en tots els esdeveniments de foment de l’emprenedoria.

“Finances per a no Financers”

Aquest mes de juliol Creu Roja i URV Emprèn han tirat endavant el seminari “Finances per a no Financers”. La primera sessió, duta a terme a la seu de Creu Roja el 14 de juliol, ha estat impartida pel professor de la URV Xavier Càmara mentre que la segona sessió, impartida a la URV a Reus, ha anat a càrrec del professor Xavier Borràs. Ambdues sessions han estat un èxit i han comptat amb la participació de 25 assistents.

En aquest seminari s’han explicat conceptes bàsics del món de les finances i la seva aplicació al dia a dia de les persones. A més també s’han donat les claus per treballar en un pla d’empresa, adquirir coneixements per negociar amb més seguretat amb proveïdors i bancs i també s’han resolt dubtes sobre el cas particular de cadascun dels assistents de la mà d’experts. Des del Departament de Formació i Ocupació es preparen nous cursos i seminaris previstos pels mesos d’octubre i novembre. Les persones que hi estiguin interessades es poden posar en contacte amb Creu Roja Tarragona.