.

Concentració davant l’edifici consistorial de Creixell

Aquest migdia s’ha fet davant de la Casa de la Vila de Creixell l’acte institucional de la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona 2019.

Ha obert l’acte l’alcalde, Jordi Llopart, que ha agraït la presència a tots els assistents i ha destacat el paper de la dona a la nostra societat.

Seguidament, per part de les regidores Montserrat Muñoz, M.Carmen Marín i també per part de la directora de l’escola Les Eres Antònia Royo, Ma.Carmen Cazorla del Centro de Andalucía de Creixell i de Susan Ambròs, del col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles, s’ha llegit el Manifest del 8 de Març.

En un breu parlamnt, l’alcalde ha lloat el paper principal de la dona a la vida quotidiana del segle XXI i al llarg de tota la història. Llopart ha dit que “la dona ha estat lluitant durant molts anys a la vida i ara li toca lluitar per la seva vida”.

Llopart ha palesat també el suport de Creixell a la lluita de les dones i el suport també a la manifestació d’avui a Tarragona i a la vaga feminista. Finalment, l’alcalde de Creixell ha agraït al col·lectiu Papallones Liles de Creixell la seva tasca.

Precisament el col·lectiu feminista ha tancat aquest acte demanant a l’ajuntament que aquest dissabte que es celebra el Carnaval a Creixell hi hagin punts liles d’informació i suport “per una festa sense sexisme ni agressions sexuals”.

Les Papallones Liles han remarcat el paper de la dona a la vida quotidiana: “Si nosaltres parem, es para el món”, han destacat. Un nombrós grup de creixellencs i creixellenques han participat en aquest acte institucional davant l’Ajuntament. A la façana de la Casa de la Vila s’ha col·locat avui el domàs amb la bandera feminista.