TOTS 21

Un moment de l’acte.

Des dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona es duen a terme, com cada any pels volts de Sant Jordi, les lectures organitzades en el marc de l’activitat ‘La veu em frisa’. L’objectiu de l’activitat és acostar aquesta festa a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer, perquè són en hospitals, residències de gent gran, etc.

Creixell un any més s’ha afegit a aquesta activitat. Aquest dijous s’han realitzat les lectures a la Residéncia L’Ermita i a la Llar d’Avis Mar i Sol del Municipi creixellenc. Es tracta de llegir una selecció de textos elaborada per la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i Òmnium Cultural, que es facilita als lectors. Són textos breus, com ara faules, algun poema, etc. A l’inici de l’acte es fa una presentació i després es van introduint les diferents lectures.

En representació del Consell Comarcal del Tarragonès hi ha participat Pere Virgili Dominguez, també alcalde de Roda de Berà.

Per part de l’ajuntament de Creixell hi ha participat el regidor de cultura i patrimoni Francesc Sentis. A la vegada hi ha participat la responsable de la Bibliocreixell Maribel Pérez Fontanillas, l’escriptor creixellenc Francesc Cuenca Espi, Josep Xufré  responsable de l’Oficina Municipal de Turisme i Fina Cavallé del Consell Comarcal del Tarragonès.

També hi ha participat una voluntària de la ONCE, Rafaela, que ha llegit un text en braille.

Els avis i àvies de les dues residéncies d’avis de Creixell s’han mostrat molt contents de rebre aquesta activitat i hi han participat activament, especialment quan s’han llegit tot un seguit d’endevinalles.