.

.

TOTS 21


La presentació serà a les 18 hores a Bibliocreixell

La Biblioteca Municipal Bibliocreixell serà l’escenari, aquesta mateixa tarda, d’una xerrada al voltant del llibre de l’editorial Meraki Calladeta no ets més maca, de l’autora Núria Prieto. El llibre recull el relat de 10 noies que han patit violència de gènere. Són relats ficcionats a partir d’històries reals acompanyats amb il·lustracions fetes per la mateixa autora. Acompanya una pàgina d’Instagram en què hi ha vídeos d’il·lustracions acompanyades de fragments de la història llegits per les víctimes.

L’acte serà a les 18 hores i s’emmarca en la programació del 25N a Creixell.

La violència de gènere és un càncer social i la seva eradicació és una responsabilitat que interpel·la a tots i totes.

Aquest projecte, creat per Núria Prieto, pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones de menys de 30 anys (excepte dos casos) que han patit violència de gènere. Per a aquests relats, l’autora ha utilitzat un to molt especial: s’explica la realitat de la protagonista mitjançant perspectives paral·leles o metàfores.

Aquests relats posen l’èmfasi en les primeres alarmes d’una relació de maltractament. Però també en la importància de demanar ajuda i eludir el paternalisme, que tan poc ajuda en aquestes situacions. Finalment, després del relat ficcionat s’inclou una breu ressenya de la història real, que s’amaga després de la narrativa, a més d’una biografia (algunes vegades anònima) de la protagonista; també consells o conclusions que les noies aporten.

La xerrada la farà la Júlia, una dona que ha patit la violència masclista.

V.Tapias