.

Dos d'aquests voluntaris han rebut recentment els seus diplomes al propi ISPC

Dos d’aquests voluntaris han rebut recentment els seus diplomes al propi ISPC

Aquest proper dissabte dia 15 d’octubre tindrà lloc la presentació oficial de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Creixell-AVPC. L’acte es realitzarà a la sala d’actes de la Comissaria de la Policia Local de Creixell, situada al carrer Girona.

A banda de l’alcalde, Jordi Llopart, està prevista l’assisténcia a l’acte de Joan Delort, director general de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya; de Joan Carles de la Monja, director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, i de Rosanna Camps, Cap del Servei de Protecció Civil a Tarragona. També hi assistirà Toni Dote, cap de la Policia Local de Creixell i tècnic de coordinació entre els voluntaris de Protecció Civil i els agents de la Policia Local.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Creixell es va començar a gestar a Creixell l’any 2013. Un grup de voluntaris van constituir l’associació i es va fer un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de voluntaris.

Aquesta associació està composada actualment per 14 persones voluntaris i voluntàries de la vila.

Sis d’aquestes persones ja han realitzat el curs bàsic per a voluntaris de Protecció Civil a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya- ISPC a Mollet del Vallès. És un curs de 70 hores (50 hores en l’aula virtual i 20 hores en sessions presencials). Dos d’aquests voluntaris han rebut recentment els seus diplomes al propi ISPC.

Fins ara l’AVPC ha participat en diferents actuacions realitzades a Creixell. Entre elles destaquen la col·laboració en les tasques d’extinció de l’incendi forestal d’aquest estiu a la Pobla de Montornès i que va afectar també més de 100 hectàrees del terme municipal de Creixell. O altres, com la participació en les tasques d’extinció de dos incendis a un càmping de la població. També han col-laboració en temes de seguretat als Correfocs, Fires i Festes o a les Cavalcades de Reis que es fan a Creixell.