.

Imatge del Gorg de Creixell. Foto: Creixell Turisme

L‘Ajuntament de Creixell no vol que es perdi la zona que s’utilitza des de sempre com a aparcament a la platja, situat a prop del Gorg i presentarà batalla perquè això no passi. El projecte constructiu del Departament d’Acció Climàtica contempla actuar en aquesta zona, que forma part d’un Pein, amb la desaparicio de l’aparcament, situat davant dels apartaments Constelación.

L’Ajuntament ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra el projecte, de què no en va tenir notícia per part del Departament d’Acció Climàtica fins que ja estava aprovat. La notificació els va arribar el mes de febrer passat quan l’aprovació feta pel conseller data del 2 d’octubre de 2023. En el document es preveu un seguit d’actuacions a la zona del Gorg, com ara expropiacions de terrenys del propi Gorg i, a més, que l’aparcament deixi de ser-ho. El consistori va presentar el rercurs el 23 d’abril, dimarts passat, dins el termini habilitat pel Departament d’Acció Climàtica per fer-ho.

Foto aèria de l’entorn. L’aparcament s’usa davant dels dos edificis que hi ha al costat de la gran zona verda de l’esquerra de la imatge

L’alcaldessa, Montse Muñoz, i el regidor de Medi Ambient, Roberto Sánchez, han afirmat a DiariTots21 que la presentació del recurs obeeix “a la manca d’informació que ha tingut l’Ajuntament per part de la Generalitat”, que s’ha assabentat del projecte constructiu de recuperació ecològica i ambiental de la zona humida del Gorg quan ja estava aprovat el mateix i de casualitat, gràcies a una popietària afectada per una expropiació. Altrament, la raó de fons és impedir que desaparegui l’aparcament: “La població de Creixell porta tota la vida usant aquest aparcament i no hi ha alternativa perquè no hi ha espais a la zona de la platja perquè en creem un”, afirma l’alcaldessa, que continua argumentant que “els ho hem dit al Departament d’Acció Climàtica però es treuen les puces del damunt i no els preocupa la situació en la que podem quedar”.

D’altra banda, les expropiacions practicades a les finques que ocupa el Gorg s’han fet “a uns preus baixíssims, de manera que tenim el cas d’una finca de més de 4 hectàrees que només rebrà una mica més de 4.000 euros”, argumenten l’alcaldessa i el regidor.

Imatge de la platja del nord, afectada pel recent temporal de març. Foto: Cedida

Un problema afegit és que a la zona del Gorg és on la platja presenta una superfície més ampla, per tant pot rebre més estiuejants. En canvi, l’absència de l’aparcament en aquesta zona destinaria la gent cap a la platja del nord, en direcció a Roda de Berà, on gairebé no queda platja arran del darrer temporal i de manera bastant habitual. Un altre argument municipal és que si se suprimeix l’aparcament, “s’afavoreix que els estiuejants no vinguin a Creixell i optin per altres municipis, amb el perjudici econòmic que això suposaria”, afirma l’alcaldessa.

En definitiva, es demana que “poguem seguir usant l’aparcament com sempre ha estat, no condemnar la població de Creixell a perdre’l per anar a la platja. Es podria fer amb una concessió de l’espai marítimo-terrestre de Costes. Paral.lelament, suposaria que l’Ajuntament podria exercir un major control sobre el mateix, de manera que podria estar regulat, cosa que avui en dia no passa, i d’aquesta manera protegiríem millor la zona natural”.