TOTS 21

Un moment de l’acte celebrat davant l’Ajuntament de Creixell

Aquest migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell l’acte de la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Ha obert l’acte la regidora de l’àrea de la dona de l’ajuntament, Pili Romero, que ha fet un repàs de la desigualtats que han patit les dones al llarg de l’història. Seguidament s’ha procedit a fer la lectura de la Declaració insticional emesa per l’Institut Català de la Dona de la Generalitat de Catalunya.

La lectura l’han realitzada entre les regidores de la corporació municipal Pilar Romero, Sílvia Farrero, María Juncal, Montserrat Muñoz i Ma. Carmen Marín Hidalgo. També ha participat a lectura Joy Highland, com a presidenta de la Llar de Jubilats de Creixell.

S’ha guardat un minut de silenci en record de totes les dones assassinades per la violéncia masclista i ha tancat l’acte l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, el qual ha agrait l’assistència a totes les persones que s’hi han aplegat. L’alcalde ha criticat algunes situacions denigrants com el cas de Rússia, que ha aprovat una llei que no castiga la violència contra les dones la primera vegada, o el cas d’un eurodiputat austríac que darrerament ha fet unes declaracions sobre la  ‘inferioritat’ de les dones. L’acte d’avui s’inclou dins tot el programa d’activitats preparades per la Setmana de la Dona de Creixell des de l’Àrea de la Dona de l’ajuntament.