.

Inauguració del Mercat Medieval per part de la Comitiva Reial Medieval amb el Rei i la Reina medievals. Foto: Tarragona 21

Aquest dissabte Creixell ha tornat a l’edat Mitjana amb la vuitena edició del Mercat Medieval,  la inauguració s’ha dut a terme mentre presentaven al rei i la reina medieval d’aquest any. Durant dos dies els carrers del municipi adoptaran un estil més antic amb trets característics de l’època mitjana, sense comptar amb les múltiples paradetes que podran trobar fent una passejada per tots els carrers del nucli antic de Creixell. Des de menjar artesà, joies, objectes místics i ginys totalment innovadors.També altres activitats dirigides als més petits: passejades amb poni; atraccions Medievals; tallers infantils; demostració d’oficis i exposició d’aus rapinyaires. El mercat medieval, coincideix amb la Setmana Santa, l’assistència és tot un èxit i els carrers es troben plens d’habitants i visitants durant aquests dos dies. El vent i la pluja poden dificultar que alguns actes es duguin a terme.

Els estris que més han captat l’atenció del públic han sigut des d’unes pilotes que xuclen l’aigua i permeten que les plantes puguin créixer amb una durabilitat de dos anys, fins a un trencanous que funciona estirant una bola. Les activitats que ofereix aquesta fira medieval son aptes per gaudir en família, acull representacions de l’època com per exemple balls, espectacles de titelles, cercavila i malabars amb foc.

Els botiguers venen de tot arreu de Catalunya, majoritàriament del gironès com Osona, Platja d’Aro o la Garrotxa, i d’altres que venen d’Agramunt, les Terres de l’Ebre, també fins i tot podem trobar parades on venen ensaïmades de Menorca i formatge de la capital, Maó. Els botiguers destaquen que la fira medieval de Creixell és un bon aparador per captar l’atenció de nous públics, d’aquesta manera poden arribar a més clients i donar a conèixer els seus productes, que per cert, no deixen a ningú indiferent.

PROGRAMA D’ACTES DURANT ELS DIES 20 I 21 D’ABRIL:

Dissabte 20 d’abril

11.30 a 17.30 hores. Espectacle de Falconeria amb El Rancho Majanos Park a la rambla de les moreres

12.00 hores. Inauguració del Mercat Medieval per part de la Comitiva Reial Medieval amb el Rei i la Reina medievals

18.30 hores. Espectacle de Titelles, amb la companyia ‘L’invisible titelles’

19.30 hores. Animació i cercavila per la fira a càrrec de la Comitiva Reial

20.15 hores. Malabars amb foc

Diumenge 21 d’abril

10.00 a 13.00 hores. Vols lliures d’àligues per tota la fira

12.00 hores. Cercavila amb els Gegants de Creixell Gilmundo i Minerva

13.00 a 18.00 hores. Cercavila de la Comitiva Reial Medieval

17.30 hores. Espectacle de Falconeria amb el Rancho Majanos Park a la rambla de les moreres

19.30 hores. Cercavila a càrrec de Sons de la Mediterrània

Recull de fotografies d’actes i parades del Mercat Medieval:

 

Andrea Palma