.

.

TOTS 21

Un moment de la lectura del manifest celebrat avui a Creixell

Creixell ha viscut aquest diumenge, 8 de març, davant de la Casa, l’acte institucional de la lectura del Manifest commemoratiu del Dia Internacional de les Dones. A l’acte hi han participat les autoritats municipals i nombrosos veïns i veïnes, així com representants de diferents associacions i entitats de la vila. També hi ha pres part de manera destacada el col.lectiu feminista creixellenc Papallones Liles.

Cal recordar que ja fa temps que el Ple de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Creixell va declarar el municipi creixellenc com a municipi feminista.

La regidora Chelo Picón, delegada de la secretaria de la Dona i Igualtat de l’ajuntament de Creixell ha conduït la lectura del Manifest, que ha estat llegit també complementàriament per altres dones de la vila. L’alcalde, Jordi Llopart, no ha pogut assistir a l’acte per motius de salut.

La regidora Picón ha recordat posteriorment que «el compromís de les institucions per construir un futur millor es basa també en encarar de forma conjunta l’objectiu comú de crear una societat lliure de masclisme, destriant exactament tot allò que volem deixar enrere».

En aquest sentit, s’ha destacat la necessitat de treballar l’apoderament de les dones i de crear referents significatius, trencant amb la divisió sexual del treball i amb les desigualtats i les violències que genera.