.

Accés de l’Eix Transversal del Port de Tarragona. Foto: ACN

El Port de Tarragona ha registrat 2.079.682 entrades i sortides de vehicles – turismes, camions i altres no especificats – entre els mesos de gener i octubre d’enguany.

Això suposa un creixement del 7,1% respecte l’any passat. A més a més, els moviments de camions del mes d’octubre han suposat un nou rècord històric, amb 87.442 entrades i sortides, un creixement del 17,3% respecte al 2022.

La xifra acumulada des de principis d’any s’enfila fins als 796.619 camions, un 17,5% més que el mateix període de l’any passat. El creixement s’explica “pel bon moment del sector dels cereals” al Port de Tarragona i per l’entrada en funcionament del tram del Coll de Lilla a l’A-27, “que ha rebaixat el temps de transport amb el hinterland del Port”.

El darrer rècord de moviments de camions de la història del Port de Tarragona es va registrar el novembre de l’any passat, amb 85.128 moviments.

L’accés de l’Eix Transversal continua sent la porta principal a les instal·lacions portuàries, amb un 83,6% del trànsit acumulat. Sense accés de camions, els accessos de Llevant i de Reus han registrat 25.990 i 9.239 vehicles, respectivament, a l’octubre.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */