.

Foto del grup d'estudiantes Trainee Program

Foto del grup d’estudiantes Trainee Program

Covestro ha rebut el premi Enterprise 2020 per la seva labor en l’impuls del desenvolupament de joves talents. L’associació d’empreses i organitzacions líder en responsabilitat social empresarial Forética ha reconegut el projecte Trainee Program de Covestro com una de les millors solucions empresarials per al futur del treball.

L’objectiu d’aquests premis és promoure el foment de l’ocupació entre els joves i reconèixer aquelles iniciatives que donen resposta als reptes que planteja el futur del treball de les noves generacions. En aquesta línia, Covestro ha posat en marxa el projecte Trainee Program, un nou programa formatiu que combina la formació acadèmica i professional entre els centres de la companyia a Espanya i Alemanya.

A través d’un programa d’intensificació professional, Covestro complementa la formació dels alumnes recentment titulats dels màsters d’Enginyeria Química, de Ciència i Enginyeria de Materials i d’Enginyeria Industrial de l’Institut Químic de Sarrià i la Universitat Rovila i Virgili, aportant-los una experiència professional industrial. D’aquesta manera, contracta a joves recentment graduats per a realitzar una estada professional en les plantes productives de Covestro a Espanya i posteriorment continuar amb la seva carrera professional a Alemanya.

Els estudiants s’incorporen als centres de treball de l’empresa a Barcelona i Tarragona amb un contracte laboral, on treballen en projectes locals i reben formació intensiva en alemany i en la cultura i valors de la companyia. Després d’aquesta primera fase de formació intensiva, passen a incorporar-se a aquelles vacants que s’ajustin al seu perfil professional amb un contracte indefinit a Alemanya.

María Cinta Perolada, Directora de RH de Covestro, afirma que: “Aquest nou programa ens permet crear vincles de qualitat amb les universitats a través d’una oferta de llocs de treball d’alt valor afegit. Volem ajudar a potenciar el creixement i desenvolupament de joves talents, per a nosaltres és una aposta i inversió de futur”.

Covestro duu a terme tota mena d’iniciatives per a promoure el desenvolupament dels professionals del futur. En aquest context, la companyia manté acords amb universitats i escoles formatives, participa en trobades d’estudiants i està present en les principals fires d’ocupació. A més, ofereix beques, impulsa programes de formació dual i promou la vocació cientificotècnica entre els joves.