.

.

TOTS 21


La companyia s’uneix a la iniciativa WEPs de Nacions Unides per a promoure la igualtat de gènere en el lloc de treball. Covestro es converteix així en un dels primers signataris de la indústria química europea.

Covestro s’uneix als Principis d’Apoderament de la Dona (WEPs per les seves sigles en anglès) de l’ONU Dones i el Pacte Mundial de les Nacions Unides per a promoure la igualtat de gènere. A través de set principis definits, la iniciativa guia a les empreses participants per a empoderar a les dones en el lloc de treball i en la societat.

“Estic molt satisfet de donar suport a la iniciativa WEP’s”, afirma Markus Steilemann, CEO de Covestro. “Ens ajudarà a impulsar la igualtat de gènere. Això reforçarà la nostra cultura ‘We llauri 1’ i promourà la sostenibilitat, la innovació i la productivitat.”

La cultura corporativa de Covestro es basa en valors i comportaments prèviament definits i és una part fonamental de l’estratègia “We llauri 1”. Els empleats i directius de la companyia es comprometen conjuntament a millorar contínuament la seva manera de treballar junts, reforçant així la cultura “We llauri 1”.

Compromís ferm

En unir-se a la comunitat dels WEPs, formada per més de 4.250 empreses de tot el món, la companyia es converteix en un dels primers signants de la indústria química europea. Covestro apuntala així la seva decisió de promoure pràctiques empresarials que empoderin a les dones. Entre elles, la igualtat de remuneració per un treball d’igual valor, les mesures de promoció de la dona que tinguin en compte el gènere i la tolerància zero amb l’assetjament sexual en l’entorn laboral. Per exemple, la companyia es compromet a fer costat a les professionals emergents en l’àmbit laboral i es proposa augmentar l’atractiu de les professions STEM.

“La diversitat, l’equitat i la inclusió exerceixen un paper important en Covestro”, explica Wolfgang Miebach, Director Global de Recursos Humans de Covestro. “Per tant, la signatura dels Principis d’Apoderament de la Dona és una altra gran oportunitat per a impulsar l’equitat de gènere”.

A Espanya, l’empresa duu a terme iniciatives en aquesta línia. En l’actualitat, les dones ja representen el 38% del Comitè de Direcció i s’ha incrementat un 25% les contractacions d’enginyeres, operadores de planta i expertes de producció en els últims anys. Així mateix, amb la finalitat de promoure la igualtat de gènere en el sector químic, Covestro col·labora amb institucions educatives com la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i Green Light for Girls per a acostar a nenes i joves a la ciència i inspirar-les a ser les científiques del demà.

La diversitat, l’equitat i la inclusió estan fermament ancorades

Per a Covestro, la diversitat, l’equitat i la inclusió no sols són importants impulsors de la innovació, sinó que també estan fermament ancorats en l’estratègia empresarial global i formen part dels valors i la cultura de l’empresa. Per a afermar encara més els objectius corresponents i el concepte de diversitat i inclusió en l’empresa, nombrosos empleats de diverses àrees treballen junts en els anomenats consells de Diversitat i Inclusió. Aquestes activitats s’agrupen i coordinen en plans d’acció globals com a part del programa de diversitat i inclusió de Covestro per a tota l’empresa. D’aquesta manera, l’empresa pretén continuar promovent la diversitat i la inclusió com a part important de la seva cultura corporativa en el futur.

Redacció